- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Вашингтон тражи сајбер-стручњака за рад у Грузији

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Уђи у базу фотографијаХакер за компјутером
Хакер за компјутером - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) планира да запосли стручњака у области дигиталне технологије и сајбер-простора за своје представништво у Грузији. Стручњак би, између осталог, требало да промовише америчке приоритете у области сајбер-безбедности, пише портал РТ који је имао увид у документ.
„Виши саветник за дигиталне технологије и сајбер-простор руководиће напорима УСАИД-а у Грузији за реализацију дигиталне стратегије и унапређење приоритета мисије у области сајбер-безбедности“, наводи се у документу.
Стручњак треба да пружи стручне консултације, као и да успостави партнерске односе са одговарајућим државним агенцијама у Грузији, приватним сектором и цивилним друштвом.
У објави се наводи да ће саветник бити задужен да надгледа 15 уговора за програмске активности у областима дигиталног развоја и сајбер-безбедности. Њихов буџет ће бити приближно 15 милиона долара.
Наглашава се да се на ту позицију могу пријавити држављани Сједињених Америчких Држава који испуњавају услове за добијање дозволе за рад у државној служби на нивоу „најповерљивијег“ нивоа.
Раније је објављено да Вашингтон планира да за Грузију издвоји око 23 милиона долара за побољшање рада владиних агенција. Подршку могу да добију парламент земље, Државна ревизорска служба и бројна министарства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала