- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америчка освета: Голим ногама на Путина

© AP Photo / Sergei IlnitskyВладимир Путин и америчка новинарка Хедли Гембл
Владимир Путин и америчка новинарка Хедли Гембл - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
Ако је желела да привуче пажњу светске јавности на себе сликајући се поред Путина, америчка новинарка Хедли Гембл је успела. И то не постављајући се као иследник и стављајући руског председника „на оптуженичку клупу“, већ пре свега својим голим ногама и, у најмању руку, необичним понашањем.
На разговор с Путином телевизија Си-Ен-Б-Си послала је Хедли Гембл, новинарку чији су изглед и понашање изазвали огромну пажњу (не само) руских медија.
Њене босе ноге, голе руке и мини-сукња никако се нису уклапале у дрес код новинарке која иде на озбиљан задатак. Зато се искусни руски новинар Дмитриј Кисељов позабавио њеним припремама, за које каже да су биле као за избор за мис, а почеле су, очигледно, бар неколико месеци пре интервјуа. На основу фотографија на Инстаграму, закључио је да је толико ослабила да је „могла да стане у малу црну хаљину“, у правом смислу малу, тако да су током целог разговора у првом плану биле њене прекрштене ноге. А колико је пажње посветила изгледу, говори, према речима Кисељова, чак и избор ципела боје коже, са штиклом од 12 сантиметара, „што издужује ногу“. Он цитира модног креатора који је креирао ципеле, тврдећи да оне најбоље иду „на голо тело“. У овом случају су биле само на голим ногама.
Утиску да се припремала као за подијум, допринела је распуштена коса коју је стално „поправљала и забацивала, а повремено је стрељала очима и облизивала усне“.
Кисељов је „говор тела“ оценио као потпуно успешан, али и одмерен — новинарка је испружила ноге, али намерно није пратила линију руба хаљине. „Предњи рез је омогућио много, али не и прекомерно.“ Генерално, Хедли се храбро понашала, позиционирајући се као сексуални објект, закључује Кисељов.
Тешко је данас нагађати да ли су Американци мислили да ће пословично хладног Путина натерати да трепне, али чини се да то и није био прави циљ. Понашање Хедли Гембл, ако се и сложимо с Кисељовом, заправо је било димна завеса — новинарка није ни дошла да чује шта руски председник има да каже, већ да њу чују. Она је морала да изговори оптужницу, јасно и пред свима. Дакле, на његов опширан и детаљан опис ситуације везане за цену енергената, она га поново пита како ће Европи доказати да испоручује довољне количине гаса, кад то заправо не чини.
На његов коментар да га не слуша, она дрско одговара: „Чула сам Вас председниче.“
Чула је, али то није било важно, јер у тој ситуацији она је иследник, а Путин је оптужени. Чак и формулација питања то говори. Он не треба да каже нешто, већ мора да докаже да није крив.
Морао је да докаже још много штошта, што му је лепа тужитељка ставила на терет, али то за њега није било нарочито изненађење, јер готово сви западни новинари само тако и разговарају с Путином. И најчешће остају разоружани. Руски председник се за те разговоре обично добро спреми, наоружа се бројним подацима и огромним стрпљењем. Изузетак је Оливер Стоун, чији су филм гледали милиони гледалаца. Али он и није новинар!
Све је, рекло би се, почело зато што се пуританска Америка веома узнемирила, када је са закашњењем од две године из књиге бившег портпарола америчке владе Стефани Гришам сазнала да је руски председник Владимир Путин на састанак са својим америчким колегом Трампом дошао са лепом сарадницом задуженом за превођење. То је, судећи по реакцијама, требало да збуни наивног Трампа, ненавиклог на друштво лепих жена.
Атрактивну бринету, „дуге косе, слатког лица и запањујуће фигуре“, прва је приметила Трампова саветница Фиона Фил, која је одмах открила заверу — „Путин је одабрао овакву жену само да би одвратила пажњу нашег председника“.
Не знамо колико је лепа сарадница утицала, али састанак двојице председника унео је колико-толико позитивну ноту у односе између две земље. Две године касније, све то је заборављено, а кад се сазнало за присуство Дарје Бојарске, Америка је изгледа одлучила да се освети.
Да ли је „освета“ била успешна, тешко је проценити, јер џентлмен Путин није открио који је утисак америчка новинарка оставила на њега. У сваком случају, она је задовољна, сликала се држећи у рукама насловну страну „Комерсанта“, на којој доминирају њене прекрштене, голе ноге.
Прочитајте још:
Кадеты перед уроком в школе  - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
РУСИЈА
Специјална мисија Британаца — милијарда за промену „ДНК“ руске омладине /видео/
Мапа Европе - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
РУСИЈА
Европа већ дрхти, али због Америке, не због Путина — какав хаос тек доноси зима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала