- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Разумем шта Србија може“: Додик објавио шта ће рећи Вучићу на састанку /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик и Александар Вучић
Милорад Додик и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанку у Београду упознати председника Србије Александра Вучића са политичким развојем ситуације у БиХ и са тим да Република Српска не верује у слаткоречиве, лажне добре намере неких западних фактора и Бошњака.
„И овај састанак представља континуитет ранијих састанака. Разговарамо о ситуацији и договарамо се о могућим реакцијама које су увек везане за наша права“, рекао је Додик и додао да у Сарајеву увек покушавају да „донесу неку одлуку да смире Републику Српску, а после тога по правилу следи још гора одлука“.
Додик каже да разуме шта Србија може да учини, а шта не, те да од Вучића не тражи подршку у целости, али очекује разумевање које мора да постоји.
Додик је нагласио да многи који одлучују о БиХ само површно гледају право, устав и међународне акте и са позиције политике силе покушавају да креирају односе.
„Ми морамо то да зауставимо јер након годину ништа од Републике Српске неће бити. Ја сам човек који је уложио свој политички живот у ово. Чујем данас свашта о себи, а боље да одем часно и достојанствено него да будем полтрон и ломљив. Нисам глуп да бих се јуначио пред Америком, али Америка није у праву, „тетоши“ неке Србе овде, подваљује и покушава да нам наметне решења, прича о заједничкој држави, а прави муслиманску државу којом су веома задовољни у Сарајеву“, рекао је Додик.
Он је истакао да је потпуно видљив уједињени политички блок Бошњака, што није случај са представницима Срба, преноси РТРС.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
РЕГИОН
Додик: Најбоље за све у БиХ је да се вратимо на фабричка подешавања
Босна и Херцеговина - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
РЕГИОН
Западни амбасадори у БиХ преузимају власт из сенке: Република Српска ће их развластити
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
РЕГИОН
Додик: Нескривено радимо на пројекту самосталне Републике Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала