- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Рус који је тренирао Болдвина изнео теорију како је могло доћи до трагедије

© Sputnik / Кирил Калиников / Уђи у базу фотографијаРуски глумац Олег Тактаров
Руски глумац Олег Тактаров - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Бивши руски борац у мешовитим борилачким вештинама, глумац и филмски продуцент Олег Тактаров у интервјуу телевизији „Звезда“ претпоставио је шта би могао бити разлог трагедије на снимању филма са глумцем Алеком Болдвином.

„Ја сам радио са са њим две године док је био студент. Тренирао сам га на академији у Лос Анђелесу. Он је пријатан, љубазан и одговоран човек. Веома је пажљив и није пропуштао тренинге. Веома је дисциплинован. Јасно је да је он током своје филмске каријере милион пута пуцао и познато је да му се тако нешто никада није догодило“, рекао је Тактаров.

Пиштољ из кога је пуцао глумац, објашњава Тактаров, направљен је за пуцање ћорцима. Метак је спљоштен, затворен, цев има препреке. Спортиста је претпоставио да је до трагедије могло да дође у тренутку снимања кадра, када камера брзо прилази цеви пиштоља. Обично се за те кадрове праве шине и камерман на шинама прилази стрелцу.

„Могуће је, да су у фабрици, када су правили метке неко ставио металне делове. То можемо само да нагађамо. Могуће је да је то био филм који се није снимао под контролом синдиката, није било заштите, није било буџета и према томе су се понели непрофесионално“, претпоставио је он.

Ипак, по речима Тактарова, пред снимање се обично сво оружје детаљно проверава – пуца се у земљу, проверава се цев пиштоља и меци.
Подсетимо, холивудски глумац Алек Болдвин пуцао је из реплике пиштоља на филмском сету у Новом Мексику и том приликом је убио директорку фотографије Халину Хачинс погодивши је у врат и ранио режисера Џоела Соузу, саопштиле су локалне власти.
Нови Мексико - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СВЕТ
Објављени први снимци са места трагедије на филмском сету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала