- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор одговара Украјини: Русија не планира никога да напада

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадници украјинске војске на војним вежбама у Лавовској области
Припадници украјинске војске на војним вежбама у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Русија не планира никога да напада, сама Украјина под утицајем НАТО-а и пре свега САД, може да испровоцира војни конфликт са Русијом, изјавио је Спутњику први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Владимир Џабаров.

„Русија не планира никога да напада, за нас је то најужаснији, трагичан сценарио, у случају да дође до директног оружаног сукоба са Украјином. Нека се смире“, рекао је Џабаров, коментаришући изјаву команданта снага за специјалне операције Украјине да све области у земљи морају бити спремне за „инвазију Русије“.

Према његовим речима, најважније је да у Украјини не подлегну подстрекавању НАТО, пре свега САД, и да „сами не испровоцирају војни конфликт са Русијом“. Џабаров је приметио да ће западне државе бити по страни и да ће „момци гинути“.
Он је нагласио да је за професионалне војнике неприхватљив овај начин понашања, јер највише од свих ко не жели и не воли рат су војници, јер они знају шта је то.

„А украјински војници су нека посебна каста, они стално хушкају свог председника, народ, једном речју као да их сврби длан да зарате са Русијом. Они, по мени, чак и не схватају шта призивају“, рекао је Џабаров.

Што се тиче спремности, по мишљењу Џабарова, у Украјини су сви одавно спремни да ако се власт промени, пређу на руски језик и гледају руске канале.
Раније је командант војске за специјалне операције Оружаних снага Украјине Григориј Галан изјавио да је у Украјини потребно да свака област буде спремна за „инвазију Русије.
Заставе НАТО и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
РУСИЈА
„Свет ће задрхтати“: Шта ће се догодити ако Украјина уђе у НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала