- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ђоковић? Ако нико то није успео 50 година, онда постоји разлог“

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму
Новак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
Пратите нас
Италијански тенисер Лоренцо Сонего говорио је о Новаку Ђоковићу, објаснивши разлог због којег Србин није успео да ове године освоји сва четири Гренд слема у сезони.
Ђоковић је дошао надомак календарског Гренд слема, чиме је могао да постане први човек од Рода Лејвера 1969. године који је то успео да уради.
Нажалост, у финалу УС опена, након освајања Аустралијан опена, Вимблдона и Ролан Гароса, Новак је одиграо јако лоше, а успут је преко пута мреже имао и изузетног Данила Медведева.
„Ноле нам је показао да смо сви људска бића и да је притисак веома тешко контролисати. Ако то нико није успео да уради 50 година, онда значи да за то постоји разлог. А он је освојио три Гренд слема и ушао у финале четвртог, то је нешто што само феноменални људи могу да ураде“, објаснио је Сонего у интервјуу за „Газету дело Спорт“.
Новак је прескочио неколико турнира након УС опена, али је у међувремену најавио да ће играти у Паризу и на Завршном турниру, поред Дејвис купа.
Новинари са Новаком Ђоковићем - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
СПОРТ
„Мали политичар“ дочекао Ђоковића на волеј – пут ка много жешћим биткама ван терена
Под знаком питања тренутно је Аустралијан опен 2022. због неизвесности са ситуацијом око вакцинације, али Италијан истиче да српски тенисер може да прескочи колико год турнира жели.
„Ђоковић је освојио све. Он сада размишља само о томе да му у животу буде мирно и да се забавља, тако да ако му услови не одговарају, онда може да прескочи по неки турнир“, објаснио је 26-годишњак из Торина, тренутно 24. играч света.
Током ове сезоне Новак је успео да победи Сонега у полуфиналу Мастерса у Риму са 2-1 у сетовима, чим се осветио Италијану за пораз у Бечу прошле године.
„Новак је имао изузетне резултате и он је практично најбољи у историји што се тиче освојених трофеја. А умало и да освоји календарски Гренд слем ове сезоне“, подвукао је Сонего.
Откривамо – Надал је исписао историју медицине: „Операција се ради у екстремним ситуацијама“
Пореклом из Србије, звали су га „Индијанцем“, а на мети има Ђоковића: „Гледајте шта ради...“ /видео/
Бивши број 1 „прозвао“ Ђоковића: Мораће да нам каже истину!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала