- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Искандер“ показао невиђену прецизност у иностранству

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЛансирање балистичке ракете оперативно-тактичког ракетног система "Искандер М" са полигона у Астраханској области
Лансирање балистичке ракете оперативно-тактичког ракетног система Искандер М са полигона у Астраханској области - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
Пратите нас
Оперативно-тактички ракетни комплекс „Искандер Е“ показао је невиђену прецизност на гађањима код страног купца: ракета је погодила копнену мету на удаљености од 180 километара, саопштио је Спутњику индустријски директор компаније „Ростех“ Бекхам Оздојев.
Мета је био квадрат 30 пута 30 метара са елементима старе војне технике.

„Гађање је вршено на територији страног купца. Лансирана балистичка ракета је превалила 180 километара и погодила тачно у циљ – потврдиле су камере које су биле постављене око мете. Производи компаније „Ростех“ још једном су се добро показали“, рекао је Оздојев.

Други званичник „Ростеха“ Александар Ромањук је додао да је на гађањима присуствовао војни врх државе-купца који је пратио догађај.
„Након што је ракета погодила тачно у мету аплауз није дуго јењавао“, рекао је он.
Подсетимо, "Искандер Е" је борбени систем који је предвиђен за уништавање стратешких објеката противника на удаљености од 300 километара. Комплекс користи балистичке ракете 9М723-Е.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала