- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинар објавио поверљиве податке – веома битне за Ђоковића

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Тенисери и тенисерке ће на Аустралијан опену 2022. године моћи да наступе иако не буду вакцинисани, тврди процурело саопштење првог Гренд слема наредне сезоне, што би могао да буде кључан фактор у одлуци Новака Ђоковића.
Иако су бројни чланови аустралијских власти најављивали да у јануару наредне године на тло Аустралије неће моћи ни да се крочи уколико не будете вакцинисани, процуреле информације тврде другачије.
Амерички новинар Бен Ротенберг објавио је и-мејл који је Тениски савез Аустралије послао тенисеркама, у којем се наводи да ће невакцинисани моћи да дођу на Ози опен, али ће морати у карантин од 14 дана.
Иста судбина би требало да важи и за мушкарце, тако да ће Новак Ђоковић – који и даље није открио да ли је вакцинисан – моћи да нападне десету титулу у Мелбурну уколико то буде желео.
Ово су и вести које ће сигурно измамити задовољство из српског тенисера, пошто ће, уколико не дође до промене правила, свима бити дозвољено да бирају да ли ће се вакцинисати или не, што је нешто што он пропагира од почетка пандемије.
Новинари са Новаком Ђоковићем - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
СПОРТ
„Мали политичар“ дочекао Ђоковића на волеј – пут ка много жешћим биткама ван терена
У поменутом и-мејлу се наводи да ће вакцинисани имати значајне привилегије у односу на невакцинисане, пошто по доласку у Аусралију неће морати да буду у карантину, али ни да иду ни у какав 'мехур', већ ће имати потпуну слободу.
Потребно је истаћи да се Тениски савез Аустралије оградио тиме што је навео да би оваква правила могла да се промене уколико власти у Аустралији, односно држави Викторија, одлуче другачије.
Вакцинисани ће, ипак, морати да имају негативан тест на корону који није старији од 72 часа, а тренутно није познато какав тачно карантин ће морати да прођу невакцинисани.
Прошле године су тенисери који нису имали контакт са неким ко је позитиван могли да излазе из хотела само како би тренирали, на по неколико сати дневно, док су они који су имали мање среће били затворени у собама пуне две недеље.
Подсетимо, Виктор Троицки је тада због тога што је био у истом авиону као једна са њим неповезана заражена особа морао да прође пакао.
Откривамо – Надал је исписао историју медицине
„Ђоковић? Ако нико то није успео 50 година, онда постоји разлог“
Пореклом из Србије, звали су га „Индијанцем“, а на мети има Ђоковића: „Гледајте шта ради...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала