- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Недопустива демонизација српског народа у БиХ

© Sputnik / ЈУ. Левјант / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Русија је забринута неповољним трендом развоја ситуације у Босни и Херцеговини и позива да се обустави деструктивно мешање у послове ове земље, саопштило је Министарство иностраних сполова Русије.
„Забринути смо неповољним трендом развоја унутарполитичке ситуације у Босни и Херцеговини. Нова спирала међунационалне напетости у земљи, изазвана неодговорним поступцима бившег високог представника Валентина Инцка, добија размере без преседана, ствара потенцијалну претњу стабилности и безбедности у Босни и Херцеговини и на целом Балкану“, наводи се у коментару који је објављен на сајту МИП-а.
Руско министарство сматра недопустивим и очигледним антидејтонски карактер политике демонизације српског народа у БиХ, коју упорно спроводе одређене снаге у оквиру БиХ, као и из иностранства.
„Позивамо да се хитно прекине деструктивно мешање у унутрашње ствари суверене Босне и Херцеговине. Жеља да се искористи механизам Управног одбора Савета за спровођење мира за решавање питања која се не тичу Дејтона наноси очигледну штету овој вишестраној институцији која је у последње време била у значајном степену дискредитовна кршењима праксе консензуса у тој делатности“, додали су у МИП Русије.
Босна и Херцеговина - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
РЕГИОН
Излаз из кризе у БиХ је договор у коме нема ни побеђеног ни победника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала