- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор поручује Кијеву: Потенцијалне ракете послате на Москву одмах би биле уништене

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савета федерације Русије у Москви
Зграда Савета федерације Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Владимир Џабаров назвао је празним речи саветника шефа кабинета председника Украјине Алексеја Арестовича о могућем усмеравању ракета на Москву у оквиру реализације украјинског ракетног програма. Како каже, потенцијалне „ракете послате на Москву“ одмах би биле уништене.
Џабаров је за телевизију „Звезда“ рекао да сам Арестович нема никакве везе са имплементацијом тог програма.
Саветник Зеленског гура Русију и Украјину у војни сукоб, сматра руски политичар.

„Да ли схвата какву одговорност преузима дајући такве изјаве? Он у суштини гура наше две земље у рат. Не само да те ракете никога не плаше, већ ће бити уништене одмах, одмах, при сваком покушају лансирања“, нагласио је Џабаров.

С тим у вези, додао је да ће Арестович „сутра побећи на Запад, а да ће украјински народ морати да размрси глупости које смишља актуелно украјинско руководство“.
Раније је саветник шефа кабинета председника Украјине и портпарол делегације Кијева у Трилатералној контакт групи за Донбас Алексеј Арестович рекао да Украјина спроводи свој ракетни програм, а да руске власти ће „лоше завршити“ до те мере да ће ракете бити послате у Москву.
Он је такође изјавио да би сваки свеобухватни напад Русије на Украјину „био крај руске војске и крај Руске Федерације“.
Односи Москве и Кијева погоршали су се због ситуације у Донбасу након преврата у Украјини 2014. године. Украјинске власти су раније више пута оптуживале Москву за мешање у унутрашње ствари земље. У јануару 2015. године Врховна рада усвојила је изјаву у којој се Русија назива „земљом агресором“. Москва негира оптужбе украјинске стране и назива их неприхватљивим. Русија је више пута истицала да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.
Русија је такође више пута изјављивала да никога не намерава да напада, а изјаве о „руској агресији“ користе се као изговор да се у близини руских граница постави више војне технике НАТО-а. Према речима председника Русије Владимира Путина, руска претња је „измишљотина оних који желе да профитирају од своје улоге претходнице у борби против Русије, да за то добију неке бонусе и бенефиције“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала