- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Дали смо добру понуду Молдавији, гас из друге земље коштаће више од руског

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Куповина гаса од трећих земља коштаће Молдавију више од цене за испоруке гаса коју је понудила Русија, изјавио је портпарол руског председник Дмитриј Песков.
Према његовим речима, куповина гаса од других земаља је „ствар молдавске стране“.

„Питање је, међутим, реторичко. Очигледно је да би ти уговори могли да буду само по цени већој од оне о којима се разговарало са руском страном“, оценио је Песков.

Русија понудила веома повољну цену

Портпарол Кремља је додао да ће се наставити руско-молдавски контакти у вези са испоруком гаса и истакао да је цена коју је „Гаспром“ понудио врло повољна за Кишињев.
Како је рекао, став Русије у преговорима са Молдавијом је познат, утемељен и са становишта ценовних параметара веома повољан за молдавску страну“.
Истовремено, портпарол није давао оцену разлога због којих преговори Кишињева са „Гаспромом“ још увек нису дали резултат.
„Сада су у току контакти и потребно је мање давати неке оцене. У току је рад на усаглашавању услова уговора или неслагању. Овде треба схватити да ће то ипак одлучити молдавска страна“, додао је портпарол.
Раније је пољска компанија за нафту и гас „ПГНиГ“ саопштила да ће Молдавији ће први пут бити испоручен гас који није из руског извора. Према саопштењу прес-службе молдавске владе, Кишињев је закључио уговор са „ПГНиГ“ за пробну испоруку милион кубних метара гаса. Очекује се да ће гас бити данас испоручен Молдавији.
Макета пројекта ТЕ-ТО Панчево  - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
РУСИЈА
Кишињев не признаје дуг према „Гаспрому“ и ризикује обуставу испорука гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала