- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Мобилна клиника“ Руске хуманитарне мисије у Требињу и Источној Херцеговини

© Фото : Руска хуманитарна мисијаАмбулантна кола
Амбулантна кола  - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
У Требињу је почела реализација нове етапе пројекта Руске хуманитарне мисије „Мобилна клиника“. Пројекат је усмерен на пружање помоћи становништву удаљених крајева Херцеговине, али и омогућавања слободнијег приступа здравственим услугама становништва у урбаним срединама у условима вируса корона.
Медицинска екипа Руске хуманитарне мисије на челу са доктором Виктором Белинским и са лекарима специјалистима из Опште болнице Требиње током две недеље пружаће бесплатне медицинске услуге у пет општина у Херцеговини.
У првој недељи, услуге „Мобилне клинике“ моћи ће да користе становници града и општине Требиње, док ће у другој недељи пројекта „Мобилна клиника“ бити на располагању становништву оштина Билећа, Гацко, Берковићи и Невесиње.
Пројекат Руске хуманитрне мисије „Мобилна клиника“ је почео са радом 2018. године. Од тада је опрема допремљена у неколико рејона Србије, руски експерти су са локалним лекарима проверавали здравствено стање више од хиљаду људи и пружили неопходну медицинску помоћ болеснима.
Српска и руска застава - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2020
Помоћ Србији: Руска хуманитарна мисија ангажована у борби против коронавируса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала