Објављени детаљи: Како се одвијала пуцњава у којој је Болдвин убио директорку фотографије /фото/

© Jim WeberАлек Болдвин после трагедије на ранчу, на снимању филма
Алек Болдвин после трагедије на ранчу, на снимању филма - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Глумци и екипа на снимању филма „Rust“ таман су се вратили с ручка када се то догодило, пишу данас амерички медији објављујући нове детаље о убиству које је заинтригирало јавност целе планете.
У једном тренутку глумац Алек Бодвин и још неколико њих увежбавали су сцену у дрвеној цркви на прашњавом сету за снимање вестерна који је требало да изгледа као Канзас с краја 19. века. Већ у другом тренутку две особе су крвариле од прострелних рана, а једна од њих испоставила се да је смртоносна.
Збуњеност и шок
Медији доносе преглед тренутка у ком је дошло до трагедије у којој је живот изгубила директорка фотографије Халина Хачинс; све на основу записника поднетог после претреса и позива 991.
Филм је сниман прошлог четвртка на ранчу „Бонанца Крик“, на филмском сету за снимање вестерна недалеко од Санта Феа у савезној америчкој држави Нови Мексико. Болдвин у филму глуми седог одметника који бежи од власти са својим 13-годишњим унуком.
Јутра на филмском сету обично су почињала доручком у пола седам, али су тог дана каснили. Сниматељска екипа од шест особа нешто пре трагедије напустила је сет због жалби на плату и смештај. Доведена је нова.
Чак и уз кашњење због тога, чинило се да се снимање филма наставља без проблема, рекао је заменицима шерифа округа Санта Фе у изјави полицији редитељ Џоел Соуза.
Болдвин и чланови екипе почели су да увежбавају сцену у разрушеној цркви, паузирали су због ручка, а онда се вратили на сет.
Болдвин, обучен у одело какво је уобичајено за вестерне, био је у близини Соузе, директорке фотографије Хачинс и још неколико људи унутар једноставне дрвене конструкције. Постављена је једна камера, али ништа није снимано пошто је сцена тек увежбавана.
© AP Photo / Jae C. HongМесто трагедије на ранчу на којем је сниман филм са Алеком Болдвином у главној улози
Место трагедије на ранчу на којем је сниман филм са Алеком Болдвином у главној улози - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Место трагедије на ранчу на којем је сниман филм са Алеком Болдвином у главној улози
Хладни пиштољ
Помоћник редитеља Дејв Халс донео је пиштољ реквизит из колица испред цркве и повикао: „Хладни пиштољ!“.
Тиме је желео да да до знања ономе ко ће га користити да није напуњен. Затим га је предао Болдвину, који је седио у црквеној клупи и гледао у камеру и екипу иза ње. Болдвин је демонстрирао „унакрсно извлачење“, извлачење пиштоља из футроле на супротној страни тела од његове руке. Сцена је захтевала да упери пиштољ према камери.
Било је око 13.50, а Соуза је рекао полицији да је гледао сцену преко камере и оближњих монитора кад је чуо „нешто што је звучало као фијук бича, а затим гласни бум“.
Халина Хачинс се спотакла према назад и пала на тло, држећи се за трбух и говорећи да не осећа ноге. Соуза, који је стајао покрај ње, приметио је крв на свом рамену.
Настао је хаос
Одједном је на филмском сету настао хаос.
Сниматељска екипа је одмах реаговала, лека је покушао да заустави крварење Хачинсове, док су други махнито звали Хитну помоћ.
Број 911 је позвала жена која се представила као организатор снимања
У позиву 911, она се представила као особа која директно одговара редатељу и често се назива његовом десном руком. Рекла је диспечеру што се догодило.
„Две особе су случајно упуцане на филмском сету из пиштоља реквизита. Потребна нам је помоћ одмах!“, рекла је та жена.
„Редитељ и директорка фотографије су погођени!“, додала је.
Диспечер је питао да ли је пиштољ био напуњен правим метком.

„То вам не могу рећи“, одговорила је она. „Имамо две рањене особе са филмског сета, пуцањ... Седела сам, увежбавали смо и кренуло је, истрчала сам напоље. Сви смо истрчали напоље. Пресавијали су се од бола, директорка фотографије и редитељ.“

Потом је почела да псује на засад непознату особу на сету у вези са сигурношћу оружја.
Стигао је и други позив на број 911, овај пут од непознатог мушкарца на сету. Диспечер му је рекао да је хитна на путу и понудио му упутство како да заустави крварење жртава.
Човек који је позвао је одговорио да је лекар са сета већ почео да даје помоћ рањенима док се у позадини чула какофонија гласова.
© AP Photo / Jae C. HongИстражитељи на ранчу на којем је Алек Болдвин убио директорку фотографије
Истражитељи на ранчу на којем је Алек Болдвин убио директорку фотографије - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Истражитељи на ранчу на којем је Алек Болдвин убио директорку фотографије
Истражитељи узели Болдвиново одело
Недуго после тога стигла је полиција.
Халина Хачинс (42) је хеликоптером пребачена у болницу удаљену око 90 километара у Албукеркију, где је проглашена мртвом. Соуза (48) је задобио прострелну рану десног рамена и опоравља се.
Избезумљени Болдвин пресвукао се у своје одело и дао крвљу умрљан костим са сета полицији. Пиштољ реквизит дао је оружару, особи која надзире ватрено оружје на филмским сетовима и који је извадио потрошену чауру и предао је детективима.
Истражитељи су нашли још два пиштоља реквизита, вестернски појас за пиштољ и нешто метака.
Још је нејасно шта је било у пиштољу из којег је Болдвин пуцао. Детективи су открили да је оружар Хана Гутиерез ставио три пиштоља реквизита на колица пре него што је Халс, помоћник редитеља, узео један и додао га Болдвину.
Редитељ Соуза рекао је истражитељима да је веровао да је пиштољ био празан и сигуран.
Детективи су затражили налог за претрес како би узели што више ствари као доказе, укључујући оружје, муницију, камере, меморијске картице и рачунаре.
Више питања него одговора
Филмска индустрија сада оплакује Хачинсову, која је била виђена као холивудска звезда у успону. Болдвин је изјавио да му је срце сломљено.
Ранч „Бонанца Крик“, који је коришћен за снимање више вестерна и ТВ серија, сада је затворен. Продукција је објавила да се снимање филма зауставља, барем док се не заврши истрага о трагедији, пренео је Индекс.
Седмог дана касније, још постоји више питања него одговора.
Халина Хачинс - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СВЕТ
Ко је била жена коју је убио Алек Болдвин?
Место где се догодила трагедија - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
ДРУШТВО
Нови детаљи фаталног инцидента: Болдвин вежбао извлачење револвера и уперио га према камери
Пиштољ - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
ДРУШТВО
Три сценарија трагедије: Како филмско оружје убија људе на сету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала