- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

СП у боксу: Тоскић победио, Јовановић предао

© Фото : БСССП у боксу у Београду: Слободан Јовановић против Кубанца Хериха Руиза Кордобе
СП у боксу у Београду: Слободан Јовановић против Кубанца Хериха Руиза Кордобе - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
Пратите нас
Трећи дан такмичења на Светском првенству у боксу у првој сесији на програму су била два српска такмичара, Џејлан Тоскић и Слободан Јовановић.
До победе и пласмана у друго коло без борбе дошао је 20-годишњи Џејлан Тоскић у полусредњој категорији (71кг) против Танзанијца Касим Мундбукиве.
Танзанијац је на мерењу имао вишак килограма, тако да је наш Тоскић сениорски шампион државе за 2021. и бронзани са балканског првенства директно изборио пласман у наредну рунду такмичења где га чека шампион Русије Вадим Мусаев.
Жреб је на плећа нашег Слободана Јовановића у крузер категорији (86кг) бацио тежак и нерешив задатак, Кубанца Хериха Руиза Кордобу. Након изједначене прве рунде и велике борбе у другој, пре почетка треће селектор боксерске селекције Србије Милан Пиперски решио је да баци пешкир и тиме заврши овај меч.
„Слободан Јовановић има 20 година и сматрам да је он перспектива нашег мушког бокса. Ово је нова категорија која је била упражњена, он је изборио такмичење у њој тријумфом на Првенству Србије које је надавно одржано. Сигуран сам да ово није његова категорија, далеко је од ове категорије из простог разлога јер он природно има много мање килограма, што се и видело на самом мечу. Његов противник је био далеко снажнији, виши, јачи и далеко искуснији“, рекао је селектор Пиперски и додао:
„Пробали смо уз техничко тактички део да максимално пружимо отпор, у првој рунди је то уродило полодом, у другој се већ осетно видела разлика, док сам у трећој рунди бацио пешкир из разлога да би у сачували нашег такмичара јер он треба да боксује у наредном дужем периоду, тако да је логично, нормално и педагошки било прекинути после друге рунде, скинути рукавице и пружити руку противнику и кренути даље, то је оно што је сигурно“.
Фактор среће је јако битан у сваком спорту, па и боксу.
„Да, управо тако. Наш репрезентативац у категорији до 71 кг Тоскић данас је доживео управо то да без борбе обезбеди пласман у друго коло јер је противник на мерењу пребацио килажу. Џејлана је данас срећа погледала док је Слободана заобишла јер му је од 40 могућих противника у првом колу доделила управо најтежег, Кубанца. Наредни меч Тоскић боксује против Руса, биће веома тешко, али наш Џејлан је млад момак од којег у будућности очекујемо пуно“, истакао је Пиперски.
Првог дана такмичења Србија је од три меча забележила исто толико победа.
„Да, био је то фантастичан дан и почетак овог првенства за српски бокс, три од три у корист нас. Изузетно смо задовољни, могли смо само да сањамо и желимо овакав почетак првенства света, три наступа и три убедљиве победе, што је веома битно за наш цео тим. Захваљујем се навијачима на великој и огромној подршци која нам је неопходна да би наши момци што боље наступали и што боље резултате остваривали“, закључио је српски селектор Пиперски.
Преостала су још два меча 27. Октобра у вечерњој сесији где ће Србију представљати Омер Аметовић у категорији минимум (48кг) је на распореду као први меч од 18 часова против Турчина Мухамеда Унлуа, док ће Семиз Аличић у лакој категорији (60кг) изаћи у ринг као 10 меч од 18 часова против Ирца Џона Халеа.
У четвртак 28. октобра 2021. у ринг улазе три српска боксера. У првој сесији од 13 часова трећи меч боксује Вељко Глигорић у категорији до 57 кг против Киргистанца против Есенбек Акилбека, у истој сесији осми меч боксоваће наш супертешкаш (+92 кг) Владан Бабић против Камерунца Максима Јегнонга. Од 18 часова седми меч по распореду боксује репрезентативац Србије Вахид Абасов у категорији до 67 кг против Непалца Санила Шахија.
Алмир Мемић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
СПОРТ
Србија силовита на старту Светског првенства у Београду /видео/
Рус Павел Фјодоров, ће бранити боје Србије на Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце у Београду - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
СПОРТ
Руски Србин декласирао Немца!
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
СПОРТ
Притисак из ЕУ: Брисел жели косовске боксере у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала