- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нико никад неће остварити то што су остварила та три чудовишта“

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Енди Мари
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
Пратите нас
Енди Мари, британски тенисер, не верује у то да неко од тенисера у будућности може да досегне висину Федерера, Надала и Ђоковића и освоји 20 или више Гренд слем титула.
Мари одавно није у самом тениском врху, али Роџер, Рафа и Новак јесу, а тренутно су у трци за 21. Слемом, који је недавно у финалу УС опена испустио српски тенисер поразом од Данила Медведева.
„Постоји неколико момака који би могли да циљају сам врх. Видећемо за пет, десет година ко ће бити то, али мислим да нико од њих неће успети да освоји 20 Гренд слем титула као што су успела та три чудовишта“, искрен је био Мари.
Многи стручњаци и навијачи су мишљења да Мари није имао среће што је играо у исто време као и „велика тројка“, те да је у неком другом добу могао да освоји много више највећих титула.
„Да ли жалим што сам се родио у исто време кад и они? То је тешко питање. Наравно, у једну руку жалим, јер знам да сам могао да освојим много више титула да они нису били ту или да сам био барем пет, шест година млађи. У другу руку, имао сам прилику да играм против најбољих играча у историји на највећим турнирима“, рекао је Британац.
„Играо сам против Рафаела Надала на Ролан Гаросу, Роџера Федерера на Вимблдону и Новака Ђоковића на Аустралијан опену и УС опену. Увек у финалу, чак и на Олимпијским играма. Наравно, нисам победио у свим тим мечевима, али јесам у неколико. Имао сам среће што сам могао да играм против њих јер су ми они помогли да напредујем подизањем лествице на виши ниво“, додао је.
Што се тиче наредне генерације, Мари је именовао Данила Медведева и Стефаноса Циципаса као највеће кандидате да замене „велику тројку“.
„За мене је тренутно Медведев најбољи на бетону. Освојио је УС опен, али је и пре тога играо изузетно. Мислим да је његова игра комплетнија него код осталих, али на шљаци је то тешко рећи...“, прича Мари и додаје:
„Циципас није био лош, али постоји још неколико момака који могу да освајају титуле на шљаци. На трави је отежано тиме што су лоптице спорије, а то је подлога за коју више нема много специјалиста. Ту су се чак и Циципас и Медведев мучили, тако да стварно не знам“.
Александар Зверев слави освојен поен у дуелу против Ендија Марија у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Спектакл – Зверев после после драме и „прозивки“ избацио Марија!
Новинари са Новаком Ђоковићем - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
СПОРТ
„Мали политичар“ дочекао Ђоковића на волеј – пут ка много жешћим биткама ван терена
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
СПОРТ
Британац признао: „Новак је најбољи у томе...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала