- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугари упитали Заева: Вређате политичаре због бугарског држављанства, али вам не смета српско?

Пратите нас
Странка македонског премијера Зорана Заева „Социјалдемократски савез Македоније“ изразила је незадовољство због тога што кандидаткиња за градоначелника Скопља Данијела Арсовска из странке ВМРО ДПМНЕ, према наводима странке, крије да има и бугарско држављанство.
„Ако Данијела данас лаже о најважнијим националним питањима, о чему је још лагала током ове кампање?!“, наводи се у објави странке „Социјалдемократски савез Македоније“ на Фејсбуку.
Посланица странке Славјанка Петровска изјавила је да Арсовска која поседује бугарско држављанство не може да се брине о интересима становника Скопља.
Према речима председника бугарске непрофитне организације „Фонд Македонија“ Виткора Стојанова, понашање странке може се назвати правим говором мржње.
„Прво, не знамо да ли је она држављанка Бугарске, а као друго не изражавамо јој никакву подршку, јер и странка ДПМНЕ често користи говор мржње. Али ми изражавамо жаљење и огромно огорчење због тога што владајућа странка у Северној Македонији на званичном нивоу користи говор мржње против својих грађана који су наводно Бугари“, рекао је председник организације за БНР.
Стојанов се изненадио зашто Скопље вређа грађане и истовремено тежи у Европску унију.
Поред тога, он је скренуо пажњу на то да други службеник из Скопља Саша Богдановић има српско држављанство.

„Зоране Заев, да ли Ваш начелник општине Центар у Скопљу Саша Богдановић има српски пасош? То није проблем за вашу странку, али је бугарски пасош огроман проблем?“, упитао је Стојанов.

Подсетимо, и Бугарску потреса скандал уочи председничких и парламентарних избора у Бугарској – бугарски председник Румен Радев нашао се на удару уочи избора због канадског држављанства његовог министра.
Румен Радев - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
СВЕТ
Траже импичмент: Бугарски лидер на удару уочи избора због канадског држављанства његовог министра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала