- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о преговорима с Молдавијом о гасу: „Гаспром“ испуњава све обавезе, отворен за нови уговор

© Sputnik / Кирилл КаллиниковПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да договор са Молдавијом о испорукама гаса није постигнут, да постоји дуг од којег зависи постизање новог уговора, али да је „Гаспром“ отворен за договор.

„За сада је ситуација де факто таква да заиста није дошло до договора. Постоји дуг Молдавије према ‘Гаспрому’, озбиљан дуг који се увећава, то је прво. И постоји питање новог уговора директно повезано са тим дугом. Постоји продавац, купац, услови уговора морају бити усаглашени. Ако се мишљења не слажу, ту се не може ништа. Али, наравно, ‘Гаспром’ је отворен за продужење преговора, за проналажење узајамно прихватљивих варијанти “, рекао је Песков новинарима.

Он је истакао да је имиџ „Гаспрома“ је изузетан и ситуација у преговорима с Молдавијом не може га никако покварити јер руска компанија испуњава све своје обавезе.
„То ни на који начин неће утицати на имиџ компаније, који је изузетан. Сви сте чули и знате да су лидери ЕУ и руководиоци компанија у више наврата рекли да ‘Гаспром’ испуњава све преузете обавезе. Према томе, то не утиче на имиџ ‘Гаспрома’, ради се о искључиво комерцијалном питању “, навео је Песков.
Гас - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
РУСИЈА
Молдавија: Не желимо да бирамо између јефтинијег гаса и блиских односа са ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала