- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Путин нас неће оставити на миру“: У Украјини прете да ће потопити руску Црноморску флоту

CC BY 4.0 / Press service of the Ukrainian Ministry of Defence Armyinform / (cropped image)Тестирање украјинске ракете "Нептун"
Тестирање украјинске ракете Нептун - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2021
Пратите нас
Кијев би требало озбиљно да се позабави лансирањем ракетних система „Нептун“ како би се супротставио Москви, изјавио је бивши посланик Врховне раде Украјине Игор Лапим.
Према његовим речима, испоруке америчких система „Џавелин“ и турских дронова „Бајрактар“ омогућиће прекид рата на истоку земље и усредсређивање на јачање украјинских Оружаних снага.

„Јер, Путин нас неће оставити на миру, будимо отворени. Он није са тим циљем покренуо Крим и Донбас, схватате? Морамо данас да градимо бродове и лансирамо систем 'Нептун' који може да потопи Црноморску флоту“, навео је Лапин.

Бивши посланик је такође оценио да ће Украјина градити флоту дуго, али да свеједно неће моћи да пружи отпор руској. Како каже, потребно јој је најмање 70 ракетних система.
Раније је бивши заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине генерал-потпуковник Игор Романенко изјавио да ће ракете „Бримстон“, које Британија планира да испоручи Украјини, омогућити да се „униште“ руски војни бродови.
Ракетне вежбе копнених снага војске Украјине - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Украјински посланик: Усмерити ракете на руске нуклеарне електране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала