- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: Немачка се окреће од НАТО-а због савеза с Русијом

© REUTERS / AXEL SCHMIDTЗграда немачког Бундестага
Зграда немачког Бундестага - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
Пратите нас
Немачка се претвара у номиналног члана НАТО дајући предност савезу са Русијом, а један од кључних доказа за то је и чињеница да трошкови за одбрану, упркос обећању Берлина, нису достигли два одсто БДП колико је прописано за земље-чланице Алијансе, пише амерички „Вашингтон Игзаминер“.
Поред тога, Немачка је једна од пет чланица НАТО које троше мање од 20 одсто свог одбрамбеног буџета на куповину новог наоружања, што није у складу са главним циљевима организације, наводи се у тексту.
Када је реч о Русији, аутор чланка подсећа на Донбас где, према његовом мишљењу, Москва наводно делује уз одобрење Берлина.
Ту је и пројекат „Северни ток 2“ захваљујући којем је Немачка обезбедила себи снабдевање гасом без проблема.
„Немачка смирује Русију, гурајући Украјину у ледени зимски пакао“, пише аутор чланка који је уверен да ће Олаф Шолц, највероватније нови канцелар, кренути стопама Ангеле Меркел када је реч о курсу зближавања са Русијом.
Русија је, подсетимо, небројено пута истакла да није учесник унутарукрајинског сукоба, али да неће скрштених руку гледати ако ситуација у Донбасу почне драматично да се погоршава.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
РУСИЈА
Немачка потврдила корист од „Северног тока 2“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала