- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Принц Ендрју затражио од суда да одбаци тужбу против њега

© AP Photo / Steve ParsonsБритански принц Ендрју
Британски принц Ендрју - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
Пратите нас
Британски принц Ендрју затражио је од суда у Њујорку да одбаци тужбу коју је против њега покренула Американка Вирџинија Робертс Џуфри.
Адвокати војводе од Јорка поручили су да „неосновану тужбу“ треба одбацити јер Џуфријева није у довољној мери доказала своје тврдње.
У судском поднеску адвокати принца Ендрјуа наводе да је његова „укаљана репутација само последња колатерална штета скандала Епстајн“.
У документу се такође каже да оптуживање члана најпознатије светске краљевске породице за озбиљно недолично понашање помогло Џуфри да покрене медијску хајку на интернету И традиционалним средствима информисања.
Вирџинија Џуфри тврди да је доведена у Уједињено Краљевство са само 17 година и да је тада била приморана на сексуални однос с британским принцом Ендрјуом наводећи да ју је он злостављао, а син британске краљице Елизабете константно негира њене тврдње.
Џуфријева, која је била и подносилац кривичне пријаве против осуђеног сексуалног преступника инвестиционог банкара и милионера Џефрија Епстајна, тврди да ју је принц Ендрју сексуално напаствовао у Лондону и Њујорку, преноси Танјуг.
У тужби се наводи да је принц имао сексуалне односе са Џуфријевом без њеног пристанка и да је знао колико је имала година, као и да је била „жртва трговине људима“.
У тужби такође пише да је принц сексуално злостављао Џуфријеву, тада познату као Вирџинију Робертс, три пута, у кући Епстајнове сараднице Гислејн Максвел у Лондону, као и у Епстајновој кући на Менхетну и на Девичанским острвима.
Принц је формално примио тужбу за сексуални напад коју је поднела Вирџинија Џуфри, а он и Џуфри сагласили су се да је тужба уручена од 21. септембра, према заједничком поднеску пред америчким окружним судом у Менхетну, и Ендрју је имао рок до 29. октобра да формално одговори на њу.
британски принц Ендрју - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СВЕТ
Случај Епстајн: Британски принц тужен у Америци за силовање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала