Превара откривена у Италији: „Тужна сиријска прича“ српског мигранта и лаковерна жена

CC0 / Pixabay / Падова
Падова - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
Пратите нас
Српски држављанин (51) ухапшен је у Падови након што је искористио 80-годишњу жену и у само 40 дана од ње отео целу њену уштеђевину - 65 хиљада евра.
Овај човек, настањен у хотелу на периферији Падове, ухапшен је због преваре.

"Сви су људи браћа"

Он је 80-годишњакињу срео средином септембра у цркви. Рекао јој је да је Сиријац и да се зове Хасан Мустафа.
Жена се спријатељила с "мигрантом". Послушала је жупника који је на миси позвао вернике да буду љубазни према људима који нису грађани ЕУ "јер су сви браћа".
Човек није губио време. Тражио је од 80-годишњакиње 700 евра за пут у Берлин. Након тога јој се пожалио да му треба још 4.800 евра јер су му деца "запела" на путу и жели да их врати у Италију. Она му је опет дала новац.
Након тога јој је рекао како је у проблемима те да је успео само с једним дететом да пређе границу, а да му за спајање породице с другим дететом треба додатних 4.800 евра. Старија жена му је веровала и давала новац у готовини.

Тужна прича и сумњичави брат

Ту се није зауставио. На крају јој је 51-годишњи Србин рекао да му је дете на лечењу у Загребу те да му је за трошкове лечења потребно 50 хиљада евра.
Недељу дана касније рекао јој је да му је син преминуо па му треба још новца, али да ће му здравствено осигурање надокнадити трошкове ако уплати додатних 18.300 евра. Жена више није имала новца, дала му је последњих 10 хиљада евра и рекла да се друго јутро врати како би му дала остатак.
Одлучила се да позајми новац од брата који је одмах постао сумњичав, а кад му је испричала целу причу, схватио је да је она жртва преваре и с двојицом синова отишао на полицију и пријавио 51-годишњака.
Након што се 51-годишњак следећи дан вратио по остатак новца, дочекали су га полицајци с лисицама. Укупно је од 80-годишњакиње отео 64.970 евра, односно сву уштеђевину коју је имала у готовини у свом дому.
Приведен је, а почетак суђења заказан је за 13. јануар идуће године. Жени је враћено тек нешто мање од хиљаду евра, пише "Ил Газетно", а пренео је хрватски "Дневник".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала