Изненадни обрт: Немања Радуловић и Београдска филхармонија вечерас отварају 53. Бемус

© Sputnik / Радоје ПантовићНемања Радуловић током наступа на отварању фестивала Бољшој
Немања Радуловић током наступа на отварању фестивала Бољшој - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
Пратите нас
Педесет треће Београдске музичке свечаности (БЕМУС) биће отворене вечерас концертом нашег прослављеног виолинисте Немање Радуловића, у пратњи оркестра Београдске филхармоније. Радуловић вечерас у Задужбини Илије М. Коларца наступа уместо раније најављене пијанисткиње Хатје Бунијатишвили, која је отказала наступ због пандемије.
Немања Радуловић ће заједно с Београдском филхармонијом извести Други виолински концерт Сергеја Прокофјева, а на програму оркестра ће бити и дела Глинке и Рахмањинова.
Неочекивани концерт прослављеног виолинисте биће увод у за његов раније заказани наступ у новој концертној сезони Београдске филхармоније, који је планиран за фебруар наредне године.
Српски виолиниста Немања Радуловић у Москви - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2016
Немања Радуловић — светска звезда и амбасадор Србије
„Сви планирамо концерте месецима унапред, али некада се деси нешто у последњем тренутку и не може да се реализује на начин који смо осмислили. Био сам у Београду неколико дана и требало је да летим за Париз. Радовао сам се због наступа Хатје на отварању Бемуса, уметнице коју много волим, заједно с дивним колегама из Београдске филхармоније. Радујем што ћемо се видети на сутрашњем непланираном наступу где ћу свирати други виолински концерт Прокофјева, али такође и у фебруару када ћу заједно са Београдском филхармонијом наступити на Коларцу. Највише од свега желим да Хатја дође што пре у Београд и подели своју уметност са свима нама”, рекао је Немања Радуловић поводом вечерашњег концерта.
Овогодишње издање Бемуса трајаће до 13. новембра, а током манифестације очекују се и наступи баритона Томаса Хемпсона (3. новембар), заједно са Симфонијским оркестром и Хором Радио телевизије Србије, као и камерног ансамлба „Тринаест гудача“ и руског виолончелисте Дениса Шаповалова (5. новембар), који уз класичан репертоар београдској публици представити свој “Бравурозни концерт“ и своје оригиналне обраде нумера групе Пинк Флојд.
Немања Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2020
Немања Радуловић: Ова сала је мој други дом
Најављен је и концерт Црквене певачке дружине „Бранко“ из Ниша, који ће 6. новембра наступити у крипти Храма Светог Саве, као и Оркестра Опере и театра Мадленијанум, који ће у својој матичној дворани одржати концерт 8. Новембра.
Као солисткиње наступиће шкотска виолинисткиња Кандида Томпсон и српска виолончелисткиња Ксенија Јанковић, а посебан доживљај за публику биће наступ пијанисте Александра Маџара 10. новембра у Коларцу.
За затварање БЕМУС-а предвиђен је програм “који представља прави поглед ка будућности“ - 12. и 13. новембра ће у Малом позоришту Душко Радовић бити изведена опера за децу "Дечја соба" Миленка Живковића, настала према причама Десанке Максимовић.
Традиционално, у плану је и БЕМУС на бис 14. новембра у Коларцу, када ће Александар Маџар извести други концерт у склопу свог осмоделног серијала.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала