- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Премијер Баварске позива: Убрзајте покретање „Северног тока 2“ – зауставиће раст цена

© Фото : © Nord Stream 2 / Paul LangrockПостављање цеви за гасовод "Северни ток 2"
Постављање цеви за гасовод Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Премијер Баварске Маркус Зедер позвао је да се што пре пусти у рад гасовод „Северни ток 2“, јер сматра да би то могло да заустави раст цена гаса на европском тржишту, преноси лист „Билд“.

„Потребна нам је обуздавање цена за зиму и гасна стратегија која ће обезбедити Немачку снабдевањем горива. То укључује, између осталог, пуштање у рад гасовода 'Северни ток 2'“, рекао је Зедер у интервјуу за немачки лист.

Како наводи немачки лист „Берлинер цајтунг“, позивајући се на аналитичаре, тренутно попуњено само 70 одсто капацитета складишта гаса у Немачкој.
„У Европској унији су у просеку складишта гаса била попуњена 77 одсто. Обично у ово доба година, пре грејне сезоне зими, попуњава се 90 одсто капацитета складишта“, наводи лист статистику.
Раније је Министарство економије Немачке закључило да сертификација руског гасовода неће угрозити безбедност испорука горива у Немачку и Европску унију.
Европско тржиште гаса последњих месеци прилично осцилира. Почетком августа хартијама од вредности за испоруке горива трговало се по цени од 515 долара за хиљаду кубних метара, док су се до краја септембра оне више него удвостручиле, а 6. октобра на берзи је забележен историјски максимум од 1.937 долара за хиљаду кубних метара.
Председник Русије Владимир Путин је неколико пута изјавио да је Москва увек била и биће поуздан испоручилац гаса за потрошаче у Европи и Азији и нагласио да земља у пуном обиму испуњава своје обавезе.
Зграда немачког Бундестага - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
СВЕТ
Амерички медији: Немачка се окреће од НАТО-а због савеза с Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала