- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Беспилотне летелице су веома опасно оружје, али Русија зна како да одбије њихов напад

© Фото : RostecВишефункционални беспилотни комплекс, хеликоптерског типа
Вишефункционални беспилотни комплекс, хеликоптерског типа - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Русија је научила да ефикасно одбија нападе беспилотних летелица које су се у сукобима последњих година показале као ефикасно и опасно оружје, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са представницима војног врха у Сочију.
„Веома добро знамо како се беспилотна авијација показала у оружаним сукобима последњих неколико година, колико је ефикасна и колико може да буде опасна за нас, имајући у виду оно што смо видели у Сирији – терористичке нападе помоћу дронова. Научили смо да одбијамо те нападе и то прилично ефикасно“, нагласио је Путин.
Такође је додао да руска војска тренутно располаже са преко 2.000 беспилотних летелица.
„Треба да наставимо да радимо на њима и даље, да интензивно радимо као што је то случај у последње време имајући у виду, између осталог, и примену вештачке интелигенције, најсавременија достигнућа науке, технике као и искуство које смо и сами стекли приликом употребе ових летелица“, рекао је Путин.
Подсетимо, током јучерашњег састанка са представницима Оружаних снага Русије и војне индустрије у Сочију Путин је скренуо пажњу на пораст интензитета летова авијације НАТО-а у близини Русије и појаву бродова Алијансе са навођеним ракетама у водама Балтичког и Црног мора. Према његовим речима, постоје два начина да се осмотри амерички брод у Црном мору: "кроз двоглед или кроз нишан одбрамбених система".
Руски СУ-34 бомбардер - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Су-34, С-500, корвете: Какво је оружје о којем је Путин говорио с војним врхом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала