- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Балканска мафија међу главним савезницима злогласног колумбијског клана

© AP Photo / Colombian presidential press office via APУхапшен најтраженији колумбијски нарко бос
Ухапшен најтраженији колумбијски нарко бос - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Колумбијска нарко-мафијашка организација "Clan del Golfo", чији је вођа Отонијел ухваћен крајем октобра, има балканску мафију као савезника, и то као једну од својих пет главних међународних веза, саопштила је колумбијска полиција.
"Ова злочиначка организација има пет главних савеза за шверц кокаина на различитим географским ширинама: у Мексику, у картелима "Halisko Nueva Generasion" и "Sinaloa", у Европи калабријску и сицилијанску мафију и мреже за трговину дрогом на Балкану", пренела је РТЦГ наводе из документа колумбијске полиције које је на данашњој конференцији за новинаре прочитао шеф колумбијске полиције генерал Хорхе Луис Варгас.
Варгас је објаснио да је из Колумбије и Централне Америке дрога убацивана у бродске контејнере, који су затим пребацивани до Холандије и Шпаније, а одатле копном на Балкан.
Вођа "Clana del Golfo", Дарио Усуга, звани Отонијел, ухваћен је 24. октобра у региону на северозападу земље и требало би ускоро да буде изручен у САД.
Отонијел се сматра једним од најопаснијих светских трговаца наркотицима, а "Clan del Golfo" броји око 3.500 људи, према званичним подацима колумбијске полиције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала