https://sputnikportal.rs/20211103/ruski-lekar-preporucuje-univerzalni-proizvod-za-ljude-sa-slabim-srcem-1131222714.html
Руски лекар препоручује универзални производ за људе са слабим срцем
Руски лекар препоручује универзални производ за људе са слабим срцем
Sputnik Србија
Употреба паприке бабуре у исхрани повољно утиче на људе са предиспозицијом за кардиоваскуларне болести, рекла је Спутњику нутриционисткиња Екатерина Маркова.
2021-11-03T12:26+0100
2021-11-03T12:26+0100
2021-11-03T12:26+0100
русија
русија
исхрана
медицина
здравље
паприка
руска медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112167/48/1121674830_0:0:3641:2048_1920x0_80_0_0_17be8a6b97d67e6fa18d328a66974bab.jpg
Она је додала да паприка бабура такође обогаћује организам влакнима. Влакна највише има у црвеној паприци и то 2,1 грам на 100 грама паприке.Докторка је подвукла да је паприка алерген и потребно је приликом коришћења у исхрани пропратити реакцију организма. Могућа је појава нетолеранције на ово поврће. Поред тога, паприку бабуру не би требало да користе људи са аутоимуним болестима.
https://sputnikportal.rs/20210927/razbijeni-mitovi-o-krompiru-nepravedno-nosi-predznak-nezdrave-hrane-a-u-stvari-pomaze-u-mnogo-cemu-1130188557.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112167/48/1121674830_454:0:3185:2048_1920x0_80_0_0_81ff66934751442d03597c7f74c92146.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, руски доктор, медицина, исхрана, здравље, паприка, rusija, ruski doktor, medicina, ishrana, zdravlje, paprika
русија, руски доктор, медицина, исхрана, здравље, паприка, rusija, ruski doktor, medicina, ishrana, zdravlje, paprika
Руски лекар препоручује универзални производ за људе са слабим срцем
Употреба паприке бабуре у исхрани повољно утиче на људе са предиспозицијом за кардиоваскуларне болести, рекла је Спутњику нутриционисткиња Екатерина Маркова.
„Паприка бабура је извор витамина и минерала као што су А, Е, Б2, Б5, Б9, ПП, цинк, гвожђе и калијум. И, наравно, одличан је извор витамина Ц. Потребно је имати у виду да је за очување витамина Ц потребно јести воће и поврће. Најбоље је ако се оно сервира свеже непосредно пре конзумирања и сече керамичким ножем“, саопштила је Маркова.
Она је додала да паприка бабура такође обогаћује организам влакнима. Влакна највише има у црвеној паприци и то 2,1 грам на 100 грама паприке.
„Најбољи ефекат коришћења паприке бабуре у исхрани даје код људи са предиспозицијом за кардиоваскуларне болести. Захваљујући витамину П и витамину Ц зидови крвних судова ће бити еластичнији“, навела је Маркова.
Докторка је подвукла да је паприка алерген и потребно је приликом коришћења у исхрани пропратити реакцију организма. Могућа је појава нетолеранције на ово поврће. Поред тога, паприку бабуру не би требало да користе људи са аутоимуним болестима.
„У случају да после конзумирања паприке осетите надутост или поремећаје у столици онда немојте јести паприку свежу већ је термички обрадите. Они којима паприка прија могу је јести свежу, посебно током лета“, закључила је докторка.