- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Суђење британском принцу за сексуално злостављање наредне године

© East News / Justin SutcliffeПринц Ендру, Војвода од Јорка
Принц Ендру, Војвода од Јорка - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Амерички окружни судија Луис Каплан изјавио је данас да би британски принц Ендрју требало да буде спреман на парнични поступак наредне године по оптужбама да је сексуално злостављао Вирџинију Џуфри, када је имала мање од 18 година и када ју је, како тврди, злостављао и сада покојни бизнисмен Џефри Епстајн.
Каплан очекује да ће суђење по грађанској тужби Џуфри почети у периоду од септембра до децембра следеће године, под условом да се обезбеди безбедност пороте усред пандемије корона вируса.
"Размотрићу могућност да буде у септембру, али у сваком случају циља се на период од октобра до децембра", рекао је Каплан на телефонској конференцији са адвокатима принца Ендруа и Џуфри.
Џуфри (38) је у августу тужила принца Ендрјуа за "неутврђену штету".
Она тврди да ју је принц Ендрју приморао на сексуалне односе у Лондону у кући Жислен Максвел, дугогодишње сараднице Епстајна, и злостављао је у Епстајновој вили на Менхетну и на једном од приватних острва Епстајна на Америчким Девичанским острвима, преноси Танјуг.
Принц Ендрју (61) негирао је оптужбе које је Џуфри изнела и позвао судију Каплана да одбаци тужбу.
Епстајн је извршио самоубиство у августу 2019. године у затвору на Менхетну, док је чекао суђење по оптужбама за сексуалну експлоатацију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала