- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Убиство на снимању Болдвиновог филма: Адвокат сумња да је неко подметнуо праве метке

© REUTERS / Carlo AllegriАлек Болдвин
Алек Болдвин - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Адвокат оружарке, која је контролисала оружје на сету филма "Раст" (Рђа), сугерисао је данас да је неко намерно ставио метак у пиштољ који је користио Алек Болдвин када је случајно убио на снимању директорку фотографије Халину Хачинс и ранио режисера Џоела Соузу који је стајао иза ње.
Адвокат Џејсон Боулс је рекао да је његов клијент Хана Гутјерез Рид извукла муницију из кутије за коју је била уверена да садржи само лажне метке који нису могли да се испаљују, преноси Ројтерс.
Он је још навео да мисли да је могуће да је неко намерно ставио праве метке, који личе на ћорке, у кутију.
„Плашимо се да је то могло да се деси овде, да је неко намеравао да саботира ово снимање бојевом муницијом намерно постављеном у кутију са лажном муницијом“, рекао је адвокат у емисији „Добро јутро Америко“ на АБЦ телевизији.
Он је додао да не тврди да је неко имао намеру да дође до трагедије и убиства, али сматра да је могуће да је неко желео да уради нешто како би изазвао безбедносни инцидент на сету и да верује да се то и догодило.
Упитан ко би намерно поставио бојеву муницију са лажним мецима, Боулс је у емисији на НБЦ-у рекао да верује да би то могла бити особа која жели да поручи да је незадовољна или несрећна.
„А знамо да су незадовољни људи отишли са сета претходног дана“, рекао је он.
Полиција је саопштила да је познати глумац Алек Болдвин 21. хицима из сценског пиштоља усмртио сниматељку и директорку фотографије Халину Хачинс и ранио редитеља Џоела Созу на снимању филма Раст у америчкој држави Нови Мексико.
Помоћник режисера Дејв Холс рекао је Болдвину да је пиштољ безбедан за употребу, а адвокат оружарке је рекао да је Гутијерез проверила пиштољ пре него што га је дала Холсу.
Према детаљима из полицијске истраге, пиштољ је садржао праве метке у тренутку када је из њега испаљено, преноси Танјуг.
Глумац Алек Болдвин пре почетка снимања вежбао је са пиштољем када је он опалио.
Пре снимања камермани су напустили филм како би протестовали због дугог радног времена и других услова рада којима су били незадовољни, саопштиле су власти у Санта Феу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала