- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Северна Македонија: Полиција хапси тајне агенте

© Sputnik / Кирил Калиников / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
Неколико припадника Агенције за националну безбедност Северне Македоније ухапшено је због наводног рекетирања локалних пословних људи, јављају македонски медији.
Хапшења неколицине агената уследила су после захтева шефице Тужилаштва за организован криминал Вилме Русковске, која је припаднике те службе оптужила да су измишљеним кривичним пријавама изнуђивали новац од пословних људи.
Медији наводе да је током дана у Скопљу спроведена опсежна полицијска акција против припадника македонске тајне службе, током које је ухапшено више агената, укључујући и припадника Агенције за националну безбедност који је бизнисмена Јордана Камчева оптужио за покушај бекства.
Камчев, један од најбогатијих људи у Северној Македонији, један је од осумњичених у афери „Империја“ током које је, према наводима тужилаштва, заједно са бившим премијером Николом Груевским и бившим шефом тајне полиције Сашом Мијалковим учествовао у акцији прања новца.
Ухапшен је и припадник ове агенције који је примио 5.000 претходно обележених евра од једног од уцењиваних бизнисмена.
Шефица тужилаштва је затражила и заплену рачунарa које су користили ухапшени агенти македонске тајне службе, али за сада није јасно да ли је тај захтев испуњен, преноси РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала