- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина: Дефинитивно смо раскинули везе са „руским светом“ и тамо се не враћамо

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаЗаставе Украјине и Русије
Заставе Украјине и Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
Пратите нас
Кијев је дефинитивно раскинуо везе са „руским светом“ – ни председник ни Врховна рада немају жељу да враћају Украјину тамо, изјавио је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба.

„Раскинули смо ту политичку везу са руским светом. Уверавам вас да ни председник, ни влада, ни парламент немају никакву жељу да тамо враћају Украјину. Развијамо се као европска, евроатлантска земља. Желео бих да наши европски и евроатлантски пријатељи више признају ту чињеницу, али ми радимо свој посао, идемо својим путем и за мене је то од суштинског значаја“, рекао је Кулеба у оквиру форума „Open Zakarpattia“.

Министар је додао да не зна када ће Украјина постати чланица Европске уније и НАТО-а, али док се Украјина развија као западна земља он може ефикасно да обавља своју дужност.
Подсетимо, на самиту НАТО-а у Бриселу у лето 2021. године лидери Алијансе подржали су право Украјине и Грузије да се придруже овом савезу и изјавили да је потребно да наставе реформе, али нису навели временски оквир могућег уласка ових земаља у организација.
Заставе НАТО и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
РУСИЈА
„Свет ће задрхтати“: Шта ће се догодити ако Украјина уђе у НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала