- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма у НБА: Тешке оптужбе на рачун америчког бизнисмена, покренута истрага

© AP Photo / Ross D. FranklinРоберт Сарвер, амерички бизнисмен и власник Финикс Санса
Роберт Сарвер, амерички бизнисмен и власник Финикс Санса - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
НБА лига покренула је истрагу против америчког бизнисмена и власника Финикс Санса Роберта Сарвера због наводног расизма, сексизма и много тога другог.
НБА лига је објавила да је званично покренула истрагу само неколико сати након што је познати портал ЕСПН објавио чланак у којем бивши и садашњи запослени у Финиксу сведоче против Сарвера.
Више од чак 70 бивших и садашњих запослених у Сансима су говорили о томе како је су били сведоци и жртве токсичне, а неретко и небезбедне атмосфере током Сарверовог 17-годишњег боравка у Аризони.
„Ако комесар (Адам Силвер) спроведе истрагу у Финиксу, биће запрепашћен оним што ће пронаћи“, рекао је један од саговорника аутора текста на ЕСПН-у.
НБА лига је упослила правну фирму Вочтел Липтон, која ће се позабавити „екстремно озбиљним оптужбама“ које су изнете у чланку поменутог медија.
Сарвер се у међувремену огласио рекавши да једва чека истрагу и да му је жеља „да скине љагу са свог имена и да поврати репутацију организације на коју је поносан“.
У тексту се не наводи шта је тачно Сарвер радио, изузев једног дела у којем један бивши запослени у Финиксу открива да му је амерички бизнисмен током једног догађаја скинуо панталоне пред колегама и колегиницама.
Уколико наводно веома озбиљне оптужбе против Сарвера буду доказане, НБА лига ће му највероватније одузети франшизу које је власник, баш као што је био случај 2014. године са Доналдом Стерлингом.
Лига се тада умешала због тога што је су у јавност испливали аудио-снимци расистичких испада поменутог Стерлинга, чак и према својим тамнопутим играчима.
Стерлинг је тада морао да прода Ел-Еј Клиперсе јер је добио доживотну забрану појављивања на НБА утакмицама и вођења било које НБА екипе, али није остао празних руку, пошто му је за франшизу из Лос Анђелеса Стив Болмер платио чак две милијарде долара.
Никола Јокић и Мајк Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
СПОРТ
Аларм у Колораду: „Јокић ме брине“
Кошаркаш ЛА Лејкерса Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
СПОРТ
Творац серије за којом је „полудео“ свет одговорио Леброну: „Нека направи свој крај“
Кошаркаши Лука Дончић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
СПОРТ
„Да се Југославија није распала...“: Чувени Американац одушевљен Јокићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала