- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић проговорио о Србији: Рано је причати о томе...

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
Пратите нас
Никола Јокић је после нове вансеријске партије и победе Денвера над Хјустоном (95:94) први пут проговорио о репрезентацији Србије за коју није заиграо у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију.
МВП НБА лиге за претходну сезону је из личних разлога одлучио да „прескочи“ репрезентативне обавезе што је подигло велику прашину у Србији.
Многи су осудили такав потез Николе Јокића, али је он поручио да жели да ради на свом телу, а и супруга му је у то време била у другом стању, те је репрезентација у том тренутку пала у други, трећи план...
Јокић је после тријумфа над Хјустоном у којем је поново заслужио епитет хероја одговарао на питања, а једно од њих стигло је из Србије. Портал Мондо питао је центра Денвера да ли се нешто променило по том питању и да ли је у контакту са новим селектором Светиславом Пешићем.
„Био сам у контакту са селектором, не нешто превише. Јако рано је причати о репрезентацији сада, не могу да размишљам толико унапред, не знам шта ће да буде. Не знам ништа поводом тога“, рекао је Јокић за Мондо.рс.
Подсетимо, Светислав Пешић је након преузимања Орлова 29. септембра, поручио да ће се удварати Јокићу, што је јасан показате да и те како Кари и Србија рачунају на кошаркашког генија који носи дрес Денвера.
„Прозивали су ме због неких изјава да сам се удварао Јокићу. Не само да се се удварао, већ ћу се сваком играчу удварати и објашњавати како је за њега и његову каријеру добро да игра за репрезентацију. Посећиваћу играче, причаћу са њима, гледаћу мечеве. Покушаћу да помогнем играчу да буде бољи, да направим емпатију, да зна да сам ту и да хоћу да пмогнем. То је део мог посла као тренера“, изјавио је својевремено Светислав Пешић.
После неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре и пораза од Италије, Орлови су завршни турнир у Токију гледали крај малих екрана, као и читава Србија, а сада их очекује почетак квалификација за Светско првенство.
Први меч заказан је за 25. новембар у Београду са Летонијом, три дана касније иду на мегдан Белгији.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
СПОРТ
Свети Лука: Корак уназад, па тројка преко руке уз звук сирене /видео/
Никола Јокић и Мајкл Портер јуниор - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СПОРТ
Невиђена брука Јокићевог саиграча /видео/
Роберт Сарвер, амерички бизнисмен и власник Финикс Санса - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СПОРТ
Драма у НБА: Тешке оптужбе на рачун америчког бизнисмена, покренута истрага
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала