Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти поништава дијалог, понижава ЕУ и САД

© Tanjug / TARA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
Пратите нас
Најновијим порукама да неће формирати Заједницу српских општина, Аљбин Курти не само да поништава дијалог, већ директно понижава и оне који су се последњих дана заложили за формирање ЗСО — Европску унију и Сједињене Америчке Државе, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.
„Само се Србима на Косову и Метохији брани право на живот, под изговором да су етничке заједнице неприхватљиве. То је чиста увреда према свим протераним Србима, јер су данас средине и градови у којима живе Албанци етнички чиста места, попут Ђаковице, Суве Реке, Пећи, Приштине...“, навео је Петковић у саопштењу.
Ако је истинско и недвосмислено опредељење и међународне јавности да се сва отворена питања између Београда и Приштине решавају за преговарачким столом, необичну пажњу у њиховој јавности и угледним немачким и британским медијима добијају Куртијеве поруке које урушавају и сваку могућност разговора и договора, оценио је Петковић.
„Јасно је да такве најаве Куртију служе, поред осталог, и за унутрашњу политичку борбу пред други круг локалних избора и да Курти свакодневном конфронтацијом са званичним Београдом и српским народом у покрајини покушава себи да обезбеди чврсте позиције у Приштини и створи утисак некаквог политичког континуитета са периодом 2013. године“, навео је Петковић.
Међутим, како је нагласио, недопустиво је и срамотно да Курти демонстрира самовољу и осионост када је у питању спровођење споразума постигнутих у Бриселу и да то чини без икаквих санкција, управо оних који су гаранти спровођења потписаног.
„Нема сумње да се Курти пита, не само да не би било Заједнице српских општина, него не би било ни Срба на Косову и Метохији. Међутим, ми му то никада нећемо дозволити и истрајно и одлучно ћемо се борити за остваривање колективних права српског народа у покрајини“, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију, пренео је Танјуг.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
СРБИЈА
Курти: Србија је као нацистичка Немачка, може изазвати трећи балкански рат
Протест Срба на прелазу Јариње - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СРБИЈА
Упозорење Приштини да не покушава ништа што ће угрозити Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала