- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бајден: Испунио сам обећање дато Путину

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаХакерски напад
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден саопштио је да је испунио обећање које је дао председнику Русије Владимиру Путину да ће прогонити хакере по целом свету.

„На састанку са председником Путином у јуну, јасно сам рекао да ће САД предузети мере како би сајбер криминалци одговарали за своје поступке. То смо данас урадили“, наводи се у изјави Бајдена.

„Користимо сву моћ савезне владе како бисмо стали на пут злонамерној сајбер активности и преступницима, да ојачамо одбрану нашу земљу, да се боримо против злоупотребе виртуелне валуте за изнуђивање. Користимо међународну сарадњу како бисмо уништили екосистем изнуде и боримо се против сигурних зона“, изјавио је Бајден.
Председник САД је додао да његова администрација наставља да користи све доступне инструменте како би заштитила Американце и америчке интересе од сајбер претњи.
Раније су америчке власти увеле санкције држављанину Русије Евгенију Пољанину, Украјинцу Јарославу Васинском и интернет ресурсу, са седиштем у Естонији и Летонији под оптужбом да су умешани у сајбер криминал.
Пољанин и Васински се сумњиче да су чланови хакерске групе која је од својих жртава изнудила више од 200 милиона долара у сајбервалутама. Према тврдњама Министарства финансија, учесници групе су користили програме Sodinokibi/REvil који су упали у 175.000 компјутера широм света.
Виртуелна реалност - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
РУСИЈА
Америка уводи нове санкције против држављана Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала