- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„То је тест“: Америка очекује деловање Русије након предатих информација о сајбер криминалу

© Flickr / Brian Klug Сајбер-криминал
 Сајбер-криминал  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе добиле су обећање Русије да ће предузети мере на основу информација о сајбер криминалу које су јој предале, изјавила је заменица саветника председника за националну безбедност Ен Нубергер.
„То ће бити тест њихове спремности да делују. Они су обећали да ће предузети мере на основу тих информација које су им предате“, истакла је заменица.
Према њеном мишљењу, руске власти су у стању да реше проблеме са хакерским нападима са територије која је под њиховом контролом.
Нибергер је подсетила да Вашингтон наставља да води консултације са Москвом о борби против сајбер криминала.
„Учествујемо у том отвореном, директном дијалогу како би изнели наша очекивања, чули очекивања руске стране и заједно радили на елиминисању међусобних претњи“, оценила је она.
Такође је саопштила да је директор ЦИА Вилијам Бернс током посете Москви са руским властима разговарао о бројним темама, укључујући сајбер безбедност.
Западне земље више пута су оптуживале Русију за мешање у унутрашње послове и сајбер-нападе. Русија је негирала све оптужбе, наводећи да Запад није навео никакве доказе. Москва је више пута изјавила да је спремна за дијалог о сајбер-безбедности.
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
РУСИЈА
Бајден: Испунио сам обећање дато Путину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала