- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руско-украјински На'Ви срушио снове Балканаца на турниру који је оборио рекорде /видео/

© Фото : Youtube Screenshot/Matz - CSGO ChannelНатус Винцер прославља освајање ПГЛ Мејџора у Стокхолму
Натус Винцер прославља освајање ПГЛ Мејџора у Стокхолму - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
Три балканска играча популарне видео-игрице Кантер-страјк (ЦС:ГО), Никола Ковач, Немања Ковач и Немања Исаковић, нису успели да освоје престижни и рекордно гледани турнир Стокхолму – ПГЛ Мејџор – пошто је од њиховог Г2 бољи био На'Ви, тим сачињен од руских и украјинских играча.
Босанскохерцеговачки играчи Никола „Нико“ Ковач Немања „Хантер“ Ковач, али и Србин Немања „Некса“ Исаковић, су, уз Французе Одрика „Џекс“ Жага и Франсоу „Аманек“ Делонеа, изгубили финале са 2-0 у мапама од Натус Винцера (На'Ви) и најбољег играча планете Александра „с1мпле" Костилева.
Ово је била прва Мејџор (турнир са највећим престижем у кантеру) титула за поменутог „с1мпле“-а, по многима најбољег ЦС:ГО играча свих времена, а На'Ви је успео да постане први тим у историји мејџора који је исти освојио без изгубљене мапе (10-0).
Поред Костилева, титулу за На'Ви донели су још један Украјинац Валериј „б1т“ Ваховски, али и три Руса – Денис „електроник“ Шарипов, „Кириљ „Бумиџ“ Михајлов и Илија „Перфекто“ Залутскиј.
На'Ви је повео са 1-0 освојивши ејншнт, мапу који је изабрао Г2, да би затим направио велики преокрет на свом пику њуку, где је успео да надокнади огромни заостатак од 14-8.
Г2 је могао да практично загарантује победу приликом једне рунде у којој су имали два на два ситуацију у своју корист, али је „Нико“ промашио зицер на „с1мпле“-у. После тога На'Ви је успео да уведе другу мапу у продужетке, а онда и заврши посао.
Вреди истаћи да је ПГЛ Мејџор оборио све рекорде у гледаности ЦС:ГО-а са 2,57 милиона гледалаца, те да је ово био први Мејџор још од 2019. године и доласка вируса корона.
На крају, МВП је дефинитивно био „с1мпле“ са 72 убиства и 41 смрти (+31), а најбоље су га пратили „електроник“ са +8 и „б1т“ са +7.
На другој страни једини позитиван је био „Нико“ са +2, који је и поред несрећне грешке на њуку био најбољи играч своје екипе без икакве дилеме, те још једном показао да је вероватно међу три најбоља играча на планети.
Србин са „крова“ Европе за Спутњик: Да ми је неко рекао...
ЕА губи ексклузивно партнерство од ФИФА – објашњено и зашто
Путин честитао руским гејмерима на освајању Светског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала