- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Оптужница против брачног пара из Ниша: Угледног лекара држали као роба

© Depositphotos.com / AndreyPopovЧекић и лисице на столу судије
Чекић и лисице на столу судије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против ванбрачних супружника Н.Н. из Ниша и Д.П. из Лоћике код Алексинца због сумње да су више од две године у циљу експлоатације држали у ропству угледног нишког кардиолога којег су приморали да напусти породичну кућу и три године живи на улици и даје им своја месечна примања.
Они су ухапшени у марту ове године, а на терет им се ставља кривично дело трговина људима јер су су у периоду од марта 2019. године до марта ове године у Нишу, у урачунљивом стању, заједничким учествовањем успоставили ропски однос над оштећеним доктором, како би бринуо о њиховом здравственом стању и издржавао их, давао им сва месечна примања која остварује од пензије и на приватној клици где је ангажован као лекар кардиолог, али је неретко био приморан и да додатно позајмљује новац како би задовољио њихове потребе, пишу „Новости“.
Сумња се да је доктор тортуру трпео и много дуже од две године, а у страху од претњи да ће му убити ћерке и супругу, поступао је по њиховим наредбама.
Ограничавали су му слободу кретања и комуницирања са другим људима.
Током дана је радио на приватној клиници, али је Н.Н и Д.П. који су поседовали његову платну картицу уредно обавештавао о броју прегледаних пацијената, а када заврши са послом, боравио је по ходницима зграда, парковима или у аутомобилу који су окривљени користили, а који је изнајмљивао и плаћао сам доктор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала