- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шокирао је Звезду, а сада је разбеснео Ирце и нанео штету Србији: „Поништен нам је регуларан гол“

© Фото : Јутјуб/СкриншотХесус Хил Мансано
Хесус Хил Мансано - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Шпански арбитар Хесус Хил Мансано којег су упамтили фудбалери и навијачи Црвене звезде на мечу са Миланом, поново се нашао у центру пажње и поново је на себе навукао гнев навијача из Србије. Према речима селектора Ирске поништио им је чист гол против Португалије, који би највише одговарао Орловима на путу ка директном пласману на Мундијал.
Играо се касни 94. минут када је Шпанац Хил Мансано прекинуо акцију домаћих фудбалера збогсумњивог фаула над голманом Португалије Руијем Патрисијом.
Контакт је био крајње благ и просто је несхватљиво због чега је Мансано, који је иначе у Шпанији познат као арбитар који фаворизује јаче тимове и селекције, тако олако прекинуо игру и сачувао Португалце.
Да је признат гол Ирцима, највише би профитирала Србија, с обзиром на то да би Орлови остали лидери Групе А са 17 бодова, док би Роналдо и другови остали на 16, те би у мечу истине и одлуке 14. новембра у Лисабону морали да јуришају на тријумф.
Овако им је довољан и нерешен исход, док Србија мора да слави уколико жели директан пласман на Мундијал у Катару наредне године.
На друштвеним мрежама моментално је кренула лавина коментара да Европска кућа фудбала УЕФА протежира Португалију, којој је послат арбитар из комшилука да дели правду на Острву.
Огласио се и селектор Ирске Стивен Кени који је после меча јасно и гласно поручио да је његова селекција оштећена и да је гол био регуларан, чиме је још једном оспорио квалитет Хесуса Хила Мансана.
„Ушли смо у утакмицу нервозно и допустили Португалији да циркулише са лоптом. Од средине првог дела почели смо да унапређујемо игру. У другом полувремену били смо бољи ривал, играли смо квалитетнији фудбал. Играли смо против екипе која је константно опасна са врхунским играчима, а нисмо им дозволили да створе превише прилика. При томе, поништен нам је савршено регуларан гол“, бесан је био после меча Кени.
Подсетимо, Шпанац је у реванш мечу Звезде и Милана у шеснаестини финала Лиге Европе зауставио напад црвено-белих тачно по истеку 95. минута, не дозволивши српском шампиону да покуша да дође до гола, самим тим и пласмана у наредну фазу.
Недуго затим је у мечу Примере на сусрету Атлетик Билбаа и Атлетико Мадрида променио критеријум, те је дозволио да по истеку продуженог времена Баскијци покушају да дођу до изједначења.
Такође, у судару поменутих тимова је због искључења Жоаа Феликса добио претње смрћу од присталица мадридског клуба.
Александар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
СПОРТ
Два поклона за Србију пред „лисабонско финале“
Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
СПОРТ
Браћа су покорила свет и сада су поново заједно /фото/
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
СПОРТ
Роналдо се у Даблину није видео, али је имао поруку за Србију: „Запечатићемо наш пут“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала