- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два поклона за Србију пред „лисабонско финале“

© REUTERS / AZIZ KARIMOVАлександар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару
Александар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Покер голова у мрежи Катара био је идеално загревање фудбалера Србије за оно право што их очекује 14. новембра у Лисабону. Пикси се определио за комбиновани тим који је био на висини задатка, а у истом дану Португалци су кикснули против Ирске у Даблину (0:0), док су остали и без ступа одбране Пепеа.
Два поклона за Србију пред финале квалификација за директан лет на Светско првенство у Катару наредне године, није могло лепше и боље.
Португалци су показала да су рањива и да и те како има простора за игру њих. Да када Бруно Фернандеш не „измисли“ неку акцију у тренутку чисте инспирације или када Роналду није дан као што је био случај у Даблину, онда су практично безопасни по гол противника.
Наравно, увек треба добро пазити на прекиде јер Бернардо Силва који је под благим знаком питања може директно да вас казни из таквих ситуација, док су код корнера Данило и Дијаш озбиљне претње у ваздушној игри.
Дарко Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
Легенда се јавља из Атине: „Србија је показала да не зна за страх“
Ипак, Фернандо Сантош одмарао је Рубена Дијаша за „лисабонску битку“ са Србијом, али је други стуб одбране времешни 37-годишњи Пепе зарадио суспензију због ударања лактом противничког играча.
Роналдо јесте прва звезда тима, али је Пепе легенда и лидер ове генерације и његова сама појава на терену је од непроцењиве важности за Португалце.
Све то иде на воденицу Србије пред меч последње кола квалификационе Групе А за директан пласман на Светско првенство.

„На победу, како другачије. Морамо да одемо у Катар, ми смо Србија и напашћемо Португалију, е сад да ли ћемо победити, да ли ћемо одиграти нерешено или ћемо изгубити, то не могу да знам. Знам да ће момци дати све од себе да после 90 минута уздигнуте главе напусте терен и да сваки Србин буде поносан на њих“, поручио је Драган Стојковић.

Ирци су јасно показали Србији како са тројицом позади, уз још два бочна играча, што Пикси иначе преферира у формацији с Орловима, могу лако да изађу на крај са офанзивцима Португалије.
Гонсало Гедеш, Андрес Силва и Кристијано Роналдо били су у потпуности заустављени.
Кристијано је био практично невидљив. Трудио се, али није он са 36 година више онај играч који ће сам да узме лопту, да наниже тројицу и да вас казни. Зна се шта се од њега очекује, да из прекида и то главом угрози гол противника, као када се нашао у прилици у 67. минуту сусрета на Авива парку.
Тада је Португалија била најближа постизању поготка и само је срећа сачувала Ирце што се мрежа није затресла пошто је лопта прошла тик поред стативе.
Радује и што је форма Бруна Фернандеша, главне полуге Манчестер јунајтеда и Португалије у драстичном паду. Ништа му није полазило за ногом против Ираца (0:0), па се надамо да ће то бити случај и у недељу против Србије на стадиону „Да Луж“.
Кулен и Хендрик су попут фластера били залепљени уз португалске мајсторе фудбала и нису им дали простора за маневар.
Нема сумње да ће Гудељ, Максимовић, Лукић, Грујић, Сергеј Милинковић-Савић, ко год од поменутих да се нађе наспрам њих у недељу, применити исти рецепт.
Матеус је покушао да одмени Бернарда Силву који је лакше повређен, али се видело да у овом тренутку он не може да одговори том тешком задатку који је пред њега ставио Сантос.
„Верујем да ће Бернардо Силва бити на располагању за утакмицу против Србије у недељу. Дошао је уморан, жалио се да је одиграо много утракмица и није могао да оде на тренинг, али се добро опоравља и верујемо да ће бити спреман за Србију“, поручио је Фернандо.
Није само Дијаша одмарао Сантош, због суспензије је морао да мисли и на Жоаа Кансела, Жозеа Фонтеа, Рената Санчеса и Диога Жоту.
Ипак, када је видео да његовом тиму не иде посегнуо је управо за Санчесом који је заменио индиспонираног Бруна, али није променио ритам изузетно физички захтевне утакмице са доста прекида.
И док су се Португалци мучили у Даблину где нису успевали да пронађу пут до Базунуове мреже, Пикси и његов стручни штаб су до најситнијих детаља скенирали све врлине и мање највећег ривала на путу ка Катару.
Несумњиво је да су и Орлови, сви до једног, пратили поменути меч и да ће максимално мотивисани излетети на траву стадиона „Жозе Алваладе“ у намери да испуне циљ свих циљева – да преко Португалије из њеног дворишта одлете директно у Катар.
У супротном, саћекаће их пакао баража преко којег би морали да траже карту за Мундијал.
Али, судећи према приказаној игри комбинованог тима у разбијању Катара (4:0) без Александра Митровића и Филипа Костића, док су Тадић, Влаховић и Гудељ ушли као резерве, као и претходним квалификационим сусретима где су забележене углавном победе, не рачунајући онај несрећни и неспретни аутогол у Ирској (1:1), онда је јасно да Србија има снагу да из најважније битке изађе високо уздигнуте главе, као што је селектор јасно и гласно поручио у неколико наврата.
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
СПОРТ
Роналдо се у Даблину није видео, али је имао поруку за Србију: „Запечатићемо наш пут“
Фудбалска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
СПОРТ
Србија додала гас када је требало – Катар разбијен пред утакмицу године!
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
Пикси потврдио – Србија без важног тандема иде у „финале“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала