Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Јача антисрпски наратив у Америци: Упозорење Срба из САД

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда америчког Конгреса у Вашингтону
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
„Српско-америчка гласачка алијанса“, прва политичка организација Срба у Америци, упозорила је да се у последње време интензивира антисрпски наратив и у том контексту подсетила на писмо седморице америчких конгресмена упућено председнику САД Џозефу Бајдену за које се, како истичу, одавно зна да промовишу интересе Албанаца и босанских муслимана.
Алијанса је оценила да таква пропаганда у стилу 90-их прошлог века долази са више страна, укључујући и медије.
„Очигледно, они сматрају да је њихово време дошло да поново изазову хаос и у томе су охрабрени“, констатује „Српско-америчка гласачка алијанса“.
Наводећи да је српска историја уско испреплетена са америчком и да су две земље историјски пријатељи и савезници, из Алијансе поручују да на том принципу желе да следе као норму политичког ангажовања, без обзира на болне тачке у прошлости.
„Међутим, чини се да они који желе да угрозе велике кораке направљене ка помирењу и обнови намерно распламсавају овај део те негативне прошлости“, каже се у саопштењу, објављеном на Дан примирја у Првом светском рату.
„Без обзира на то што сте можда чули у одређеним круговима, ствари се баш не одвијају најбоље по свеукупне српске интересе, јер они који изгледа да их заступају нису добро опремљени, образовани или искусни да би се снашли у сложеној динамици Капитол хила“, сматрају у „Српско-америчкој гласачкој алијанси“.
С тим у вези, истичу да без озбиљног финансирања, стратешког лобирања, или бирачке базе, неће бити успеха, нити неопходног утицаја на политику.
„Вођење кључне економске политике и инвестиција преко ангажованих компанија је племенит циљ, али као што је показала посета амбасадора Гренела региону, без чврсте политичке стабилности, инвеститори неће подржати ту идеју“, наводе из Алијансе.
Како истичу, од последњих избора српска заједница у Америци је много више активна, укључена и организована, али је још далеко од онога где би требало да буде како би се њихови гласови чули тамо где је то најважније.
„Имајући у виду да смо као дијаспора, потпуно и намерно политички изоловани и игнорисани од стране наше дедовине Србије, морамо учинити све да ојачамо наш утицај у овој нашој великој америчкој нацији коју сви волимо и називамо домом“, наводи се у саопштењу уз поруку Србима у Америци да су они гласачка база и да имају моћ да одлуче ко ће најбоље да представља њихове интересе.
Амерички Конгрес у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
СРБИЈА
Спрема се одговор: Албанско-бошњачко писмо Бајдену враћа се као српски бумеранг у Конгрес САД
Застава САД - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СРБИЈА
Амерички конгресмени предвођени албанским и босанским лобистима жалили се Бајдену на Вучића
Ричард Гренел, саветник Доналда Трампа - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
СРБИЈА
Гренел демантовао да га Влада Србије плаћа за лобирање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала