- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кренули су на Јокића, а заборавили шта је урадио Бјелица /видео/

© Фото : ФИБАНемања Бјелица
Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Напад који је доживео Никола Јокић у утакмици НБА лиге између Денвера и Мајамија, праћен његовом насилном реакцијом, није први у ком је мета био један кошаркаш из Србије, иако се чинило да после онога што је урадио Немања Бјелица пре више од три године то неће бити случај.
Бјелица, играч који никада раније није улазио у физичке сукобе на терену, ничим изазвано се нашао на мети Арона Афлала у утакмици између Минесоте и Орланда.
Бјелица је тада у покушају да оде на скок после промашеног шута саиграча као препреку имао Афлала који је потпуно изгубио нерве.
Српски кошаркаш, знатно виши од ривала, поставио је лакат у одбрамбени положај, али је Афлало то видео као провокацију и најпре гурнуо, а потом и жестоко замахнуо ка Бјелици у покушају да га удари и повреди.
Бјелица је на маестралан начин избегао ударац и потом сјајним захватом за врат онеспособио побеснелог Американца, спречивши ескалацију.
Афлало је остао „закључан“ испод Бјеличиног пазуха, иако се „копрцао“ и покушао да настави сукоб.
„Не знам шта да кажем. Ми смо имали физички контакт, у одбрани и нападу, али само у оном класичном, уобичајеном кошаркашком смислу, што је и део сваке утакмице. Мислим, не бих да испаднем нека жртва овде, све је то део ове игре, али - он је замахнуо да ме удари. Ја сам само покушавао да се заштитим. А и да му помогнем, да се смири. Подивљао је, не знам шта није било у реду са тим момком. У тим тренутку, морам да се заштитим, због себе, своје породице“, рекао је тада Бјелица.
Бјелица је рођен у Београду, одрастао у новобеоградским блоковима и то је имало утицај на његову сналажљивост у тешкој ситуацији.
„Сви који ме знају, свесни су да сам миран човек, али... Знам ја како те ствари функционишу, одрастао сам на улици. Ипак, ја сам професионални кошаркаш, нећу се никада тући на утакмици. Још једном кажем, нећу да испаднем жртва, могу само да истакнем да сам, хвала Богу, реаговао тако како сам реаговао. Само сам покушавао да га смирим, не могу ни да замислим шта би било да сам ја пробао да урадим нешто тако. И, то је то“, нагласио је тада Бјелица.
Маркус и Маркиф Морис – НБА кошаркаши - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
„Не ударамо с леђа, одгојени смо другачије“ – браћа Морис ухваћена у лажи /видео/
Кошаркаши Лука Дончић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СПОРТ
Јокић је урадио оно што је хтео Дончић, али – ту је био Боби /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СПОРТ
Зашто је Никола Јокић морао да забележи „нокаут“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала