- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Србија пева за Теодоракиса: Три концерта у част великог пријатеља српског народа /фото/

© Фото : Спутњику уступило Друштво грчко-српског пријатељстваПроба хора „Сан Ђакомо“
Проба хора „Сан Ђакомо“ - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Симфонијски оркестар Микиса Теодоракиса, хор градске општине Крф „Сан Ђакомо“ и солисти из Атине стигли су у Србију где ће данас, сутра и прексутра одржати концерте посвећене чувеном грчком композитору Микису Теодоракису.
У организацији друштва грчко-српског пријатељства и православног часописа „Светосавско звонце“ грчки уметници ће најпознатија дела из Теодоракисовог богатог опуса представити српској публици данас у позоришној сали у Старој Пазови с почетком од 19 часова.
© Фото : Спутњику уступило Друштво грчко-српског пријатељстваГрчки уметници стигли у Србију
Грчки уметници стигли у Србију - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Грчки уметници стигли у Србију
Поштоваоци Теодоракисовог дела из Београда ће 13. новембра од 16 часова имати прилике да чују духовне грчке песме у Крипти Храма Светог Саве, где ће наступити хор градске општине Крф, док ће последњи од ова три наступа бити одржан у недељу, 14. новембра, такође од 16 часова на тврђави Голубац.
Микис Теодоракис био је препознатљив по свом револуционарном ставу — сам против свих, правдом против неправде. Он је против НАТО-а устао уперивши у њега своје најјаче оружје, а то је песма. Подигао је толики народ у Грчкој. То је највеће окупљање у Атини у скоријој историји. Око милион и по људи је било на том догађају. Тим снимком ће и почети концерти у Србији“, изјавио је недавно организатор концерата, председник друштва грчко-српског пријатељства Жељко Поповић за Спутњик.
Погледајте извођење песме „Ово је Србија“ са генералне пробе Симфонијског оркестра Микиса Теодоракиса и хора „Сан Ђакомо“ одржане пред концерте у Србији:
Микис Теодоракис је био један од највећих грчких, али и планетарних композитора, а светску славу стекао је компонујући музику за филмове, као што су „Грк Зорба“, „З“ или „Серпико“. Преминуо је у 96. години, 2. септембра 2021.

Микис Теодоракис - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
ДРУШТВО
Песмом против НАТО пројектила: Славни Теодоракис је певао за Србију, сад Крф и Србија певају за њега
Микис Теодоракис - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
РЕГИОН
Будите храбри: Национални херој Грчке који је дигао глас против агресије на Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала