- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Агресивна активност НАТО-а у Црном мору не јењава: Руска војска испратила четири шпијунска авиона

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаРуски бомбардер Су-24 ваздухопловних снага Русије
Руски бомбардер Су-24 ваздухопловних снага Русије  - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Активне операције бродске групе Ратне морнарице Сједињених Америчких Држава и извиђачких летова НАТО-а одвијају се у северозападном делу Црног мора, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.
Радари Ваздушно-космичких снага Русије и Црноморска флота у протеклом дану идентификовали су и испратили четири лета извиђачких авиона земаља НАТО-а у ваздушном простору изнад црноморског региона.
Такође је прецизирано да су амерички разарач са навођеним ракетним оружјем „Портер“ и командни брод „Маунт Витни“ одржали низ заједничких војних вежби са бродовима Турске, Румуније и Украјине у међународним водама код обале Румуније и упловљавали су у луку Констанца у Румунији.
„Стратешки извиђачки авион У-2С Ратног ваздухопловства САД, који је полетео са базе Акротири на острву Кипар, извршио је извиђање из ваздушног простора Украјине и северозападног дела Црног мора“, истиче се у саопштењу.
У зони дејстава америчких бродова примећени су извиђачки летови три патролна авиона П-8А Ратне морнарице САД.
„Ничим изазвана агресивна војна активност САД и земаља НАТО-а у црноморском региону и укључивање црноморских земаља представља претњу по регионалну безбедност и стратешку стабилност“, упозорава Министарство одбране Русије.
Како се наводи, руска војска наставља да прати агресивну војну активност Сједињених Америчких Држава у црноморском региону.
Акције америчких бродова прате руска ракетна крстарица „Москва“, фрегата „Адмирал Есен“ и патролни брод „Павел Державин“.
Турски НАТО војни брод „Тургутреис“ у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
РУСИЈА
„Они су наоружани стратешким оружјем“: Путин о бродовима и авијацији НАТО-а у Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала