- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси, „слажи“ нас још једном!

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICДраган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси још једном је изненадио саставом пред одлучујући меч са Португалијом у Лисабону (20.45), с обзиром на то да је рекордера по броју голова за национални тим Александра Митровића оставио на клупи. Такође, Андрија Живковић добио је предност на десној страни у односу на Немању Радоњића.
Састав Србије на Да Лужу: Рајковић - Миленковић, Вељковић, Павловић - Живковић, Лукић, Гудељ, Костић - Милинковић-Савић, Тадић - Влаховић.
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
СПОРТ
Чудо у Лисабону – Србија је на Светском првенству!
Драган Стојковић поручио је у свом стилу да ће Србија „пуцати из свих оружја“ против Португалије у одлучујућем мечу квалификација за Светско првенство 2022. године и јасно да када Пикси то каже, заиста и мисли тако.
„Једва чекамо утакмицу, пуцаћемо из свих оружја. Сигуран сам да ћемо учинити Србију поносном, даће нам аплаудирати на крају и да ће играчи уздигнуте главе напустити терен", рекао је Стојковић на једној од конференција пред меч године.
Наоштрени су Орлови, сви до једног, да буду прави у мечу истине у том великом лисабонском финалу у којем ће у 90 минута стати читаве квалификације јер ће одредити судбину која селекција ће директним летом за Катар, а која ће морати пут бараж да се бори за остварење циља.
Србија је потцењена од светских кладионица, упркос чињеници да Португалци нису блистали у Даблину где су освојили (само) бод, одигравши меч без погодака са Ирцима, али то може да буде само додатни мотив за Пиксијеву чету која не зна за пораз откако је Стојковић стигао на место селектора.
О томе какав је Драган Стојковић Пикси био играч не треба трошити речи. „Ломио је кичме“ ривалима од којих трауме и даље има Мартин Васкез са Мундијала у Италији 1990. године, давао је голове из прекида, за њега није било немогуће ситуације.
Љубинко Друловић и Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
СПОРТ
Рапорт из српског „генералштаба“ пред финални бој: „Они су фаворити, али – будите сигурни у Србију“
Магију је просипао свуда по терену, а то му је умногоме олакшавао огроман таленат, као и урођени менталитет лидера.
Луцидан је Стојковић и као селектор, увек из „своје кухиње“ сервира неко изненађење, па се нико у Србији неће изненадити, нити бунити, што је исти рецепт буде преписан онда када је најважније – у Лисабону.
Ма, нека нас је „слагао“ све саставом, само да будемо у Катару догодине...
Дарко Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
Легенда се јавља из Атине: „Србија је показала да не зна за страх“
Међу стативама је Предраг Рајковић, момак у којег Стојковић има огромно поверење, упркос оном киксу против Азербејџана када је „глумио“ десетку и заламао испред свог гола због чега је Србија сурово кажњена.
Како је Матија Настасић због повреде листа отпао са списка путника за Португалију, тако одбрамбени бедем испред Рајковића чине Никола Миленковић, Милош Вељковић и Страхиња Павловић.
Стефан Митровић је против Португалије из гола избацио лопту коју је упутио Кристијано Роналдо, а главни судија није показао на центар, али је штопер Хетафеа показао како се бори за државни грб и то му нико никада неће заборавити, због чега ће Пикси изузетно цени.
За критично место крај десне аут линије где је Србија у великом проблему због повреда Дарка Лазовића и Филипа Ђуричића, решење је уместо очекиваног Немање Радоњића био Андрија Живковић, док је с друге стране Филип Костић.
О утицају Костића на игру не треба трошити речи, само се треба присетити оног изједначујућег поготка против Португалије на Маракани када су се Орлови вратили из амбиса, надокнадивши два гола заостатка - 2:2 (0:2).
Трио у срцу средине терена су: Немања Гудељ, Саша Лукић и Сергеј Милинковић-Савић, док је место плејмејкера по обичају резервисано за човека од којег потиче готово свака акција нашег националног тима капитена Душана Тадића.
Ударну оштрицу испред Тадића чини Душан Влаховић, док је Александар Митровић из само Пиксију познатог разлога, остао на клупи.
Србија у Лисабону против Португалије неће играти само против Кристијана Роналда, Бернарда Силве, Феликса и осталих мајстора који су у претходних пет година освојили Европско првенство и Лигу нација, већ и против 60.000 бучних навијача, али и против традиције.
Никада Орлови нису узели скалп Португалцима са којима су се састајали у седам наврата и имају скор 0-4-3, те је сада прави тренутак Пиксијеви ратници буду прави када је најпотребније и да испишу историју на паклу „Да Лужа".
Фудбалска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
СПОРТ
Орлови добили највећу мотивацију пред последњу битку /фото/
Дејан Рамбо Петковић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Подкаст
Дејан Рамбо Петковић: Југославија ме је хтела, али некима нисам био добар за Србију │Миљанов корнер
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
СПОРТ
Тадић и Роналдо подижу атмосферу пред последњу битку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала