https://sputnikportal.rs/20211114/hocete-da-zivite-duze-koristite-ova-tri-zacina-1131574753.html
Хоћете да живите дуже? Користите ова три зачина
Хоћете да живите дуже? Користите ова три зачина
Sputnik Србија
Употреба одређених зачина може смањити ризик од рака, дијабетеса и других болести, а самим тим и продужити живот, наводи портал „Експрес“. 14.11.2021, Sputnik Србија
2021-11-14T22:53+0100
2021-11-14T22:53+0100
2021-11-14T22:53+0100
друштво
исхрана
медицина
здравље
природна медицина
цимет
зачини
куркума
жалфија
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/0b/0e/1131574680_0:403:2731:1939_1920x0_80_0_0_d99e58de354400b5ee4433961b3a978f.jpg
Аутор чланка Џесика Нибс навела је три природна додатка јелима која имају корисна својства и помажу у заштити организма од озбиљних болести. Први на листи је куркумин, који помаже у смањењу ризика од рака и болести повезаних са старењем.„Куркумин може да продужи живот инхибицијом пероксидације липида и такође повећава антиоксидативну активност“, објашњава се у чланку.У једном истраживању пацијенти који су конзумирали четири грама ове биљке месечно приметили су 40 одсто смањење оштећења дебелог црева које би могло довести до рака.Следећи на листи је цимет. Он помаже у снижавању нивоа шећера у крви код дијабетеса типа 2 и смањењу упале.„Једно истраживање је показало да екстракт цимета може да смањи пролиферацију ћелија рака и изазове њихову смрт“, написала је ауторка чланка.У борби против тумора такође је ефикасно етерично уље цимета.Још један користан зачин је жалфија. Она помаже у побољшању функције мозга и памћења, што је посебно важно код Алцхајмерове болести. Жалфија је такође корисна за превенцију срчаних оболења, закључује се у чланку.
https://sputnikportal.rs/20210925/ruski-nutricionista-jedanaest-proizvoda-korisnih-za-srce-1130088881.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/0b/0e/1131574680_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_2629f096714ba3457375cd60e9d1936f.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
исхрана, медицина, здравље, природна медицина, цимет, зачини, куркума, жалфија
исхрана, медицина, здравље, природна медицина, цимет, зачини, куркума, жалфија
Хоћете да живите дуже? Користите ова три зачина
Употреба одређених зачина може смањити ризик од рака, дијабетеса и других болести, а самим тим и продужити живот, наводи портал „Експрес“.
Аутор
чланка Џесика Нибс навела је три природна додатка јелима која имају корисна својства и помажу у заштити организма од озбиљних болести.
Први на листи је куркумин, који помаже у смањењу ризика од рака и болести повезаних са старењем.
„Куркумин може да продужи живот инхибицијом пероксидације липида и такође повећава антиоксидативну активност“, објашњава се у чланку.
У једном истраживању пацијенти који су конзумирали четири грама ове биљке месечно приметили су 40 одсто смањење оштећења дебелог црева које би могло довести до рака.
Следећи на листи је
цимет. Он помаже у
снижавању нивоа шећера у крви код дијабетеса типа 2 и смањењу упале.
„Једно истраживање је показало да екстракт цимета може да смањи пролиферацију ћелија рака и изазове њихову смрт“, написала је ауторка чланка.
У борби против тумора такође је ефикасно етерично уље цимета.
Још један користан зачин је жалфија. Она помаже у побољшању функције мозга и памћења, што је посебно важно код Алцхајмерове болести. Жалфија је такође корисна за превенцију срчаних оболења, закључује се у чланку.