Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ: Надамо се новој рунди дијалога Београда и Приштине до краја године

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаКанцеларија ЕУ у Бриселу
Канцеларија ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је да би до краја године требало да се одржи још једна рунда преговора између Београда и Приштине у Бриселу, као и да Унија очекује од две стране да потпуно поштују раније договорене споразуме.
„Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, очекујемо да направе брз напредак у нормализацији односа. Имаћемо, надам се, још дијалог између Београда и Приштине на високом нивоу у Бриселу до краја године“, казао је Борељ новинарима после састанка шефова дипломатије земаља ЕУ на којем су учествовали и партнери из источне Европе.
Он је позвао лидере обе стране да се одазову његовом позиву за дијалог.
Борељ је нагласио да се, како је казао, подразумева да, уколико државе Западног Балкана желе да буду чланице ЕУ, морају да деле исте погледе као ЕУ.
„Дакле, требало би да гледају на свет исто као и ми, да деле погледе, анализе, разговарају...Не морају слепо да се слажу са нама, али ми желимо да уско сарађујемо. Биће им лакше када виде какав је наш поглед на свет, да се ускладе са тиме“, навео је Борељ, пренео је Танјуг.
Преговори - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СРБИЈА
Објављен датум наредног сусрета главних преговарача у дијалогу Београда и Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала