Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија земља партнер на Међународном форуму у Москви, премијерки уручен позив

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцан-Харченко и Ана Брнабић
Александар Боцан-Харченко и Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о односима две државе, партнерству и сарадњи на заједничким пројектима.
Боцан-Харченко уручио је председници владе позив руског премијера Михаила Мишустина за учешће на Међународном експортном форуму, који се 10. децембра одржава у Москви.
Он је истакао да ће овогодишњи Форум, на којем ће Србија учествовати као земља партнер, бити посвећен извозницима, експертима, званичницима и развојним институцијама и актуелним питањима о могућностима повећања извоза.
Премијерка је захвалила на позиву за учешће на овој важној међународној платформи и истакла да Србија придаје изузетан значај унапређењу, како економских, тако и свеукупних односа са Русијом, као важним стратешким и једном од најзначајнијих економских партнера Србије.
Када је реч о актуелној епидемиолошкој ситуацији, амбасадор Русије обавестио је председницу владе да је Русија започела коришћење нове вакцине против вируса ковид 19, „Спутњик лајт“, у циљу што ефикасније борбе против вируса.
У светлу предстојеће посете Москви, председница владе и амбасадор Русије закључили су да традиционално партнерство и искрене везе два народа представљају обострану обавезу наших држава да буду и даље посвећене унапређењу и ширењу билатералних односа, кроз сусрете званичника на највишем нивоу и грађење партнерских односа, саопштила је Влада Србије.
Руска вакцина Спутњик лајт - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
У Србију ускоро може стићи и "Спутњик лајт"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала