- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки Зелени: „Северни ток 2“ неће играти улогу ове зимске грејне сезоне

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаГрадилиште гасовода "Северни ток 2"
Градилиште гасовода Северни ток 2  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Заменик председника немачке фракције Зелених у Бундестагу Оливер Кришер поздравио је суспендовање сертификације компаније „Норд стрим 2 АГ“, напомињући да је пуштање у рад гасовода значајно одложено и да он „неће играти улогу“ током зимске грејне сезоне.
„Овим је пуштање у рад гасовода значајно одложено и ове зиме он вероватно неће играти никакву улогу (у грејној сезони)“, рекао је Кришер за „Рајнише пост“.
Политичар је решење немачког регулатора назвао „добрим“. Према његовом мишљењу, „Гаспром“ је, користећи компанију „Норд стрим 2 АГ“ за управљање гасоводом, регистровану у Швајцарској, наводно желео да искористи ниже порезе у тој земљи.
„Федерална агенција за мреже подвукла је црту испод ових прорачуна“, рекао је посланик.
Он је додао и да, према његовим „утисцима“, „Гаспром“ „не схвата за озбиљно немачко и европско право“.
Зелени су доследни противници „Северног тока 2“. Кришер је напоменуо да у Немачкој неће бити потребе за „Северним током 2“.
Немачки регулатор (Федерална агенција за мреже) обуставио је у уторак сертификацију компаније „Норд стрим 2 АГ“, као независног оператора гасовода „Северни ток 2“. Процес ће бити настављен када „Норд стрим 2 АГ“ формира немачку филијалу која ће се поново пријавити за сертификацију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала