- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ограничава се производња ракије за физичка лица: Влада Федерације БиХ припрема нови закон

CC0 / Pixabay/graindivresse / Ракија виљамовка
Ракија виљамовка - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Алкохолна пића, ракије и ликере у Федерацији БиХ у будућности ће моћи да производе и продају само правна и физичка лица која су уписана у регистар произвођача, предвиђено је преднацртом закона о јаким алкохолним пићима.
Овим преднацртом се предвиђа и да обавезу уписа у регистар има и онај произвођач који јако алкохолно пиће производи за властите потребе и то ако произведена количина прелази 20 литара чистог алкохолног пића током године.
Произвођач јаких алкохолних пића уписује се у регистар ако испуњава услове у погледу објеката, просторија, опреме и уређаја, као и у погледу стручног кадра, изузев произвођача који се баве производњом за властите потребе.
У закону, који је направљен по узору на Хрватску, предвиђене су и казне, које се крећу од 1.000 (око 500 евра) до 9.000 конвертабилних марака, зависно од прекршаја, пренео је портал „Кликс“.
Медији наводе да је преднацрт закона припремило Федерално министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства да ви ту област ускладило са прописима ЕУ.
Служење пића - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2021
Одлучено где се у Србији пече најбоља ракија
Чокањчићи са ракијом - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Српска ракија најбоља на свету: Од три сорте шљиве, лежала у седам буради /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала