Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Делегација Санкт Петербурга положила венце на гроб патријарха Иринеја и састала се са Дачићем

© Tanjug / RADE PRELICЗоран Радојичић и Алекндар Беглов полажу цвеће на гроб патријарха Иринеја
Зоран Радојичић и Алекндар Беглов полажу цвеће на гроб патријарха Иринеја - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов положили су данас венце на гроб патријарха Иринеја у крипти Храма Светог Саве.
Пре полагања венаца, делегација Санкт Петербурга коју је предводио губернатор, у присуству званичника града и амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка обишли су Храм.
Такође, претходно су Радојичић и Беглов положили цвеће на споменик „Зашто“ у Ташмајданском парку, који је подигнут у знак сећања на страдале раднике РТС-а у НАТО бомбардовању 1999. године.
Беглов је раније данас у оквиру тродневне званичне посете Београду са градоначелником положио венце на спомен-обележје ослободиоцима Београда, споменику Вечна ватра, Црвеноармејцу и спомен гробљу Руски некропољ на Новом гробљу.

Састанак са Дачићем

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас руску делегацију на челу са губернатором Санкт Петербурга Александром Бегловом, која борави у Београду поводом отварања бисте Александра Невског у порти Цркве Александра Невског, а с обзиром да се ове године обележава 800. година од рођења руског војсковође и свеца Руске цркве и СПЦ.
Дачић је пожелео добродошлицу Александру Беглову у његовој првој посети Србији, а руској делегацији успешан рад и боравак у Београду, наводећи да је сарадња са регионима Руске федерације испод потреба и могућности обе стране, те да је треба интензивирати и успоставити размену делегација на свим нивоима са различитим градовима Руске Федерације.
Истакао је да Народна скупштина и посланици који представљају различите делове наше земље подржавају управо јачање ових регионалних веза.
Беглов се сагласио са Дачићем, те рекао да је циљ посете руске делегације управо реализација бројних културних и пословних активности из Споразума о сарадњи Санкт Петербурга и Београда који је недавно потписан.
Међу члановима делегације су били и потпредседник Државне думе Руске Федерације Александар Бабаков, председник Скупштине Санкт Петербурга Александар Бељски, председник Одбора за спољне послове Санкт Петербурга Јевгениј Григојев, као и намесник Лавре Александра Невског, епископ Кронштадски Назарије.
Са српске стране састанку су присуствовали градоначелник Београда Зоран Радојичић, председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић, пренео је Танјуг
Градоначелник Београда Зоран Радојчић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
СРБИЈА
„Санкт Петербург је увек ту за вас“: Порука руског губернатора који је стигао у Београд /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала